Suora

  • Urheiluruutu

Mikä on Roman Eremenkon tilanne Huuhkajissa? Päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi: "Ei ole ollut tarvetta sen kummempaan dialogiin"

Markku Kanervan mukaan Huuhkajissa on tällä hetkellä hyvä kilpailutilanne. Suomi kohtaa keskiviikkona maaottelussa Puolan.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Roman Eremenko Suomen maajoukkuepaidassa.
Edellisen kerran Roman Eremenko pelasi Huuhkaja-paidassa syyskuussa 2016.Tomi Hänninen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue testaa keskiviikkona syysvirettään maaottelussa Puolaa vastaan Gdanskissa hieman uudistuneella ryhmällä. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on kierrättänyt pelaajia, ja kokoonpanossa nähdään seitsemän uutta pelaajaa sitten viime syyskuun. Muun muassa puolustajat Joona Toivio ja Paulus Arajuuri palaavat Huuhkajiin.

Roman Eremenkon nimeä ei näy listalla. Eremenko ei ole esiintynyt Huuhkajien paidassa sitten vuoden 2016, jolloin kärähti kokaiinista.

– Asiasta on juteltu, mutta siitä on aikaa. Tilanne hänen kohdallaan ei ole muuttunut. Ei ole ollut tarvetta sen kummempaan dialogiin, Kanerva vastasi tiistaina etänä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

73 A-maaottelua pelanneen Eremenkon mahdollisesta paluusta maajoukkueympyröihin on spekuloitu sitten vuoden 2018, kun hänen kilpailukieltonsa raukesi.

Ennen viime EM-karsintojen alkua Kanerva kertoi, että Eremenko olisi valmis palaamaan maajoukkueeseen. Vuosi sitten elokuussa kesken karsintojen Kanerva kuitenkin sanoi, että Eremenko päätti kieltäytyä kutsusta.

– Ovea ei ole sinänsä suljettu, mutta tietty meillä on tietty konsensus siitä, miten etenemme. Siitä voidaan päätellä, että jos hän ei ole mukana, niin toistaiseksi ei ole mukana, Kanerva kertoi tiistaina.

Roman Eremenko
Roman Eremenko (oik.) Rostovin paidassa vuonna 2019.Photo by Epsilon/Getty Images

"Nykyiset pelaajat ovat antaneet hyviä näyttöjä"

33-vuotias Eremenko pelannut jo parin kauden ajan seurajoukkueessaan Venäjällä FK Rostovissa. Tällä kaudella otteluita on alla Venäjän liigassa seitsemän.

Kanerva kiittelee maajoukkueen kilpailutilannetta, joka on hänen mielestä kohdillaan.

– Nykyiset pelaajat ovat antaneet hyviä näyttöjä. Kaikkien tähtäin on pärjätä EM-kisoissa. Nämä ovat valmistavia pelejä, ja pelaajat saavat näyttömahdollisuutensa.

Keväältä keskiviikolle siirretty Puola-ottelu toimii valmistavana otteluna Kansojen liigan peleille. Suomi kohtaa sunnuntaina Olympiastadionilla Bulgarian ja ensi keskiviikkona Irlannin. Tuolloin joukkueeseen liittyvät Teemu Pukin ja Tim Sparvin lisäksi Lassi Lappalainen ja Jukka Raitala.

Lue myös:

Huuhkajille takaisku: Pukki ja Sparv sivussa Puola-ottelusta

Ranska-ottelulle löytyi uusi päivämäärä – Huuhkajat kohtaa hallitsevan maailmanmestarin marraskuussa

Uefa höllensi linjaustaan – Huuhkajien lokakuun kotipeleihin pääsee yleisöä arviolta 8000

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat