Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pelottava tilanne! Pyöräilijältä lähti taju Italian ympäriajossa – metalliaidat lensivät eteen loppusuoralla: “Hän ei muista mitään”

Metalliaidat irtosivat ja lensivät pyöräilijöiden eteen Italian ympäriajossa liian matalalla lentäneen tv-helikopterin takia, kertoo uutistoimisto AFP.

pyöräily
Luca Wackermann
Luca Wackermann Italian ympäriajon avausetapilla Palermossa. Stuart Franklin/Getty Images

Italian ympäriajon neljännellä osuudella tiistaina nähtiin pelottava tilanne, kun kaksi pyöräilijää loukkaantui vaarallisesti. Uutistoimisto AFP:n mukaan Italialainen Luca Wackermann ja hollantilainen Etienne van Empel törmäsivät 140 kilometrin reitin lopussa metallisiin turva-aitoihin, jotka matalalla lentäneen kuvauskopterin ilmavirta heitti heidän eteensä.

Etienne van Empel selvisi tilanteesta Sisiliassa muutamalla haavalla. Luca Wackermannille kävi huonommin. Wackermann meni aitaosuman jälkeen tajuttomaksi.

Italialaispyöräilijä vietiin sairaalaan. Sekä van Empel että Wackermann edustavat Vini Zabú -tiimiä.

– Luca tuli tajuihin ambulanssissa. Hän ei kuitenkaan muista mitään, Vini Zabún urheilutoimenjohtaja Francesco Frassi sanoi AFP:n mukaan.

Frassi ei ottanut Cycling Newsin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun)kantaa siihen, mikä oli aiheuttanut pelottavan tilanteen.

– Järjestäjät kertoivat meille, että aidat olivat liikkuneet yhtäkkiä, Frassi sanoi.

– Emme tiedä tarkalleen, miksi niin kävi.

Vini Zabún GM Angelo Citracca epäili Cycling Newsin mukaan Italian tv:lle, että Wackermannilta olisi murtunut reisiluu tai lantio. Vammoista ei ole kuitenkaan vielä tarkempaa tietoa.

Frassin mukaan pahimmat pelot Wackermannin tilanteesta karisivat, kun pyöräilijä tuli tajuihin.

– Hän ei näytä murtaneen mitään, mutta odotamme sairaalatutkimusten tuloksia, Frassi sanoi.

Van Empel kommentoi tilannetta tiistai-iltana Twitter-tilillään.

– En ole ihan varma, mitä tapahtui. Mutta täysin puskista aidat lensivät ryhmäämme. Ajatukseni ovat nyt joukkuekaverini Lucan luona. Toivottavasti pian tulee hyviä uutisia, van Empel totesi.

Wackermannin loukkaantuminen on kova kolaus Vini Zabúlle. 28-vuotias Wackerman voitti Tour du Limousin -kilpailun elokuussa. Tämän vuoden Italian ympäriajon toisella osuudella Wackermann oli viides.

Lue lisää:

Jaakko Hänninen nousi Girossa kaksi pykälää – Jussi Veikkasen tallin kiriässä oli päivän nopein

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat