Suora

  • Monza, EK 4 - live
  • Elävä arkisto esittää
  • Monza, EK 5 - live
  • Mäkihypyn MC: Nizhni Tagil, karsinta

Jokereille KHL-kauden maaliennätys Spartak-murskajaisissa – "Todella tehokkaita olemme"

Jokerien ykköspuolustaja Mikko Lehtonen tehtaili 2+2 pistettä.

Jokerit
Jokerit
Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Jokerit otti KHL-jääkiekkoliigassa kolmannen peräkkäisen voiton, kun se löylytti kaukalossaan Moskovan Spartakin 7–1. Jo kahden erän jälkeen 4–0-tilanteessa vierasjoukkueen ykköskeskushyökkääjä Jori Lehterä myönsi eron.

– Vähän kuin isät vastaan pojat -peli. Meillä ei ole ollut hirveästi palaa tässä, Spartakin Lehterä kuvasi Viasatin tv-haastattelussa.

Ennen Jokerit-ottelua Lehterän peli sujui tuottoisasti: hän oli KHL:n pistepörssissä kolmanneksi paras suomalainen. Pisterankkauksen kakkostilaa miehitti Ufan Teemu Hartikainen (7+7) ja yhdeksäntenä oli saman seuran Markus Granlund (6+6). Lehterällä oli koossa 11. sijaan oikeuttavat 3+9 pistettä.

Pörssissä asemaansa kohensi Spartakia vastaan saldon 2+2 koonnut puolustaja Mikko Lehtonen – hänellä on koossa nyt 6+6 pistettä.

– Todella tehokkaita olemme. Kivaa, että saatiin viivasta maaleja, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kuvasi.

Alivoimamaali ja loppujuhla

Jokerien peli jylläsi suvereenisti. Ensimmäiset kolme osumaa syntyivät tasakentällisin, sitten Brian O'Neill iski 37. minuutilla alivoimalla lukemiksi 4–0.

Spartakin KHL:ssä neljänneksi tehokkaimmaksi mitattu ylivoima osoittautui paitsi tehottomaksi myös surkeaksi. Heti O´Neillin osuman jälkeen Marko Anttila karkasi saman alivoiman aikana läpiajoon ja oli kasvattaa johtoa entisestään.

– O´Neill näyttää vahvaa esimerkkiä pelaamisellaan, päävalmentaja Marjamäki suitsutti.

Spartak punnersi kavennuksen 4–1:een, mutta taistelua pisteistä ei enää muodostunut. Siitä piti huolen Jokerien ilotellut viisikkopeli, joka jauhoi tehokkaasti lisämaaleja.

Loppulöylytyksen myötä helsinkiläisjoukkue ylsi maalein mitattuna kauden isoimpaan voittoonsa – kotiavauksessaan syyskuussa Jokerit kurmuutti 6–0 Neftehimikiä.

– Ero ei ollut niin iso kuin maalilukemat näyttävät. Myös meidän maalivahtimme Janis Kalnins onnistui mainiosti, Jokerien Marjamäki osoitti kohteliaisuutta kehun kera.

Lue myös:

Pelikaanikammo päättyi – HIFK ratkaisi voiton tehokkailla erien lopuilla

Kommentti: Minnesota avasi NHL-oven Kaapo Kähköselle – uuden sukupolven suomalaisveskarit marssivat esiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat