Hyppää sisältöön

Anton Lundell yllättyi NHL:n varaustilaisuudessa: "Vähän tuli puskista"

Anton Lundell varattiin ainoana suomalaisena jääkiekkoliiga NHL:n ensimmäisellä kierroksella.

Anton Lundell on tehnyt alkukaudella pisteet 1+1=2 kolmen ottelun aikana. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

HIFK:n 19-vuotias keskushyökkääjä Anton Lundell varattiin keskiviikon vastaisena yönä jääkiekkoliiga NHL:ään ensimmäisen kierroksen kahdentenatoista pelaajana.

Lundellin valinnut Florida Panthersin GM Bill Ziton pääsi yllättämään hyökkääjän, sillä suomalaislupaus ei osannut odottaa päätyvänsä Floridaan suomalaissentteri Alexander Barkovin seurakaveriksi.

– Vähän tuli puskista. En ensin ajatellut, että sinne päätyisin, mutta onhan se todella hienoa, että tällainen joukkue valitsi. Ihan mahtavat tunnelmat, Lundell sanoi HIFK:n nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Ziton perusteli valintaansa Miami Heraldin haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun) Zitonin mukaan Lundell on kehittynyt kolmen HIFK:ssa vietetyn kauden aikana "erittäin lahjakkaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi".

– Hän on vastuullinen, älyllinen pelaaja, joka ymmärtää jääkiekko erittäin hyvin, Ziton kehui.

Lundell joutui odottamaan NHL:n varaustilaisuutta normaalia kauemmin, sillä tänä vuonna tilaisuus lykättiin kesäkuulta lokakuulle koronapandemian takia.

– Tätä on aika kauan odotettu. On todella hienoa, että sain näinkin korkean varauksen. Todella hyvät fiilikset.

Suomalaislupauksen päivä on ollut normaalia kuluttavampi. Lundell pelasi vielä keskiviikkoiltana Helsingin jäähallissa, kun HIFK voitti Lahden Pelicansin 3–1.

– Varauspäivän aisti jo aamulla ja halusin nauttia päivästä. Koitin vetää ottelun mahdollisimman hyvin. Saimme voiton ja se oli pääasia. Koitin vain nauttia siitä ja koko päivästä, Lundell sanoi.

Lundell seurasi Suomen aikaa aamuyön tunteinta käytyä varaustilaisuutta perheensä ja ystäviensä kanssa.

– Kyllä tuossa tuli adrenaliinia sen verran, että ei tässä ihan heti mennä nukkumaan, vaikka kello on paljon, Lundell virnuili aamuneljän aikaan.

NHL:n varaustilaisuus jatkuu keskiviikkona kello 18.30 alkaen, jolloin varataan kierrokset 2–7.

Lue myös:

.
.