Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

NHL-varaustilaisuuden avauskierroksen suomalaissaalis jäi laihaksi – Jarmo Kekäläisen "rohkea veto" yllätti Ylen asiantuntijan

Yle Urheilun asiantuntija Juha Juujärvi teki yhteenvetoa NHL-varaustilaisuuden ensimmäisestä kierroksesta.

NHL
Jarmo Kekäläinen 13072019
Columbuksen urheilujohtajan Jarmo Kekäläisen venäläisvaraus yllätti jääkiekkoasiantuntijat. Timo Hartikainen / AOP

NHL:n varaustilaisuus alkoi suomalaisittain odotetulla tavalla, kun Helsingin IFK:n keskushyökkääjä Anton Lundell oli ainoa ensimmäisen kierroksen suomalaisvaraus. Florida Panthers varasi Lundellin numerolla 12. Panthersin kapteenina toimii Aleksander Barkov.

– Lundellin on hyvä ottaa oppia Barkovista ja päästä sitä kautta sisään organisaatioon, Yle Urheilun asiantuntija Juha Juujärvi arvioi Lundellin mahdollisia ensimmäisiä askeleita Pohjois-Amerikassa.

– Florida on varannut peräti viisi suomalaista keskushyökkääjää, Lundellin ja Barkovin lisäksi Henrik Borgström, Aleksi Saarela ja Eetu Luostarinen. Floridan kykyjenetsijä Jari Kekäläinen on tehnyt vahvaa työtä ja nostanut suomalaisia senttereitä korkealle Floridan papereissa, Juujärvi huomioi.

Juujärvi huomautti, että Suomi jäi ensimmäisellä varauskierroksella maiden välisessä vertailussa vasta seitsemänneksi.

– Voidaan ajatella, että tämä oli pettymys. Jos Suomea verrataan esimerkiksi Ruotsiin tai Saksaan, niin suomalaisten pitäisi nousta paremmin esiin seuraavilla varauskierroksilla. Mutta muuallakin tehdään hyvää työtä, Juujärvi muistutti.

Varaustilaisuuden kierrokset 2-7 ovat vuorossa Suomen aikaa keskiviikkoiltana.

– Ilveksen Roby Järventie saattaa mennä yllättävänkin korkealla, Ässien Roni Hirvonen tullaan varaamaan viimeistään kolmannella kierroksella, Juujärvi uskoo.

– Edelleen odotan, että Tapparan Kasper Simontaival nousee hyvänä maalintekijänä listoille viimeistään kolmannella tai neljännellä varauskierroksella, Juujärvi ennakoi.

Edellä mainittujen ohella Kärppien Topi Niemelä kuuluu seurattaviin pelaajiin, kun seuraavat varauskierrokset pyörivät.

Jarmo Kekäläisen rohkea veto kohahdutti – "Kova yllätys"

Columbuksen urheilujohtaja Jarmo Kekäläinen teki yllätysvedon, kun Blue Jackets nappasi vuorolla 21 venäläisen hyökkääjän Jegor Tsinahovin. Kanadalaistoimittajat ihmettelivät suureen ääneen, mikä ihmeen pelaaja tarttui Kekäläisen haaviin.

– Tsinahovin varaus oli todella iso yllätys pohjoisamerikkalaisille jääkiekkoanalyytikoille. He eivät osanneet koko kaverista oikeastaan mitään, kun Kekäläinen ilmoitti varauksesta, Juujärvi sanoi.

Juujärvi uskoo, että 19-vuotiaan Tsinahovin tämän syksyn esitykset painoivat vaakakupissa.

– Tsinahov pelaa toista kautta Omskin KHL-joukkueessa ja tehnyt tänä syksynä jo viisi maalia. Maalit ovat varmasti nostaneet hänen arvoaan. Mutta kova yllätys ja rohkea veto, kun Tsinahov oli Kekäläisen ykkösvalinta tässä varaustilaisuudessa, Juujärvi mietti.

– Saksalaisilla oli vahva panos. Mutta tulosta pitää tehdä, saksalaiset ovat tehneet pisteitä Saksan DEL-liigassa.

– NHL-organisaatiot hakevat ennen kaikkea johtavia keskushyökkääjiä. Lisäksi maalintekijät ja hyvät kiekolliset puolustajat ovat arvokkaita. Luistelutaito on perusvaatimus pelaajan varaamiseksi NHL:ään, mutta rinnalle tarvitaan myös erityisominaisuuksia.

Juujärvi arvioi, että suomalaispelaajien tämän vuoden heikkous piilee juuri tässä.

– Meillä on hyviä yleispelaajia, mutta suomalaispelaajilta puuttuu erityisominaisuuksia tai poikkeuksellista maalintekotaitoa, Juujärvi sanoi.

Lue myös:

Anton Lundell Aleksander Barkovin joukkuekaveriksi – HIFK-hyökkääjä oli ainoa ykköskierroksen suomalaisvaraus

Anton Lundell yllättyi NHL:n varaustilaisuudessa: "Vähän tuli puskista"

Kommentti: Florida Panthers pullistelee suomalaisia – Anton Lundell on seuralle täsmävaraus

Lafreniere toi NHL:n ykkösvarauksen Kanadaan neljän välivuoden jälkeen – Ottawa nappasi kolmosvuorolla saksalaistaiturin tyylikkäällä tavalla

Jarmo Kekäläinen kohautti taas valinnallaan NHL:n varaustilaisuudessa – kanadalaistoimittajat hämmästyivät: "En tiedä, kuka hän on"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat