Suora

  • FIFA 21: Nordic Invitational
  • Heikki Nivan on valittava: Snookerammattilainen tai voimisteluvalmentaja
  • Urheiluruutu

Jääkiekon Naisten Liigalle ikävyyksiä koronatilanteen vuoksi – Sportille yli kuukauden tauko otteluista

Vaasan koronatilanne runtelee Naisten liigan otteluohjelman uusiksi sekä Sportin että Kuortaneen osalta.

jääkiekko
kuortane
Kuortaneen ja Sportin ottelut on siirretty lokakuulta myöhempään ajankohtaan. Kuvituskuva.Tomi Hänninen

Jääkiekon Naisten Liigassa pelaavien Vaasan Sportin ja Kuortaneen lokakuun otteluita on siirretty Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Vaasan kaupungin sairaanhoitopiirin suositusten vuoksi.

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta kertoi maanantaina, että kaupungissa kielletään kaikki yli 50 hengen kokoukset ja julkiset tilaisuudet. Tuolloin annettiin myös vahva suositus joukkue- ja kilpaurheilun tauottamisesta, minkä vuoksi Suomen Jääkiekkoliitto päätti siirtää Sportin ja Kuortaneen pelit marras–joulukuulle.

Jääkiekkoliitto päätti kuitenkin myöhemmin keskiviikkona, että Kuortane voi pelata lokakuussa vierasottelunsa Ilvestä, RoKia ja Kärppiä vastaan. Sportin seuraava ottelu on merkitty 31. päiväksi lokakuuta, jolloin Vaasassa vastaan asettuu KalPa. Vaasalaisille tulee näin yli kuukauden tauko otteluista.

Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kertoo Yle Urheilulle, ettei siirretyille otteluille uusien pelipäivien löytäminen aiheuttanut isoja vaikeuksia. Viikonloppujen lisäksi Sport ja Kuortane pelaavat kuitenkin tänä vuonna myös arkena.

– Toki se harmittaa, että tulee arkipelejä pelattavaksi. Olimme varautuneet mahdollisuuteen, että otteluita siirretään koronan takia, joten meillä ei ollut ihan täyteenpakattu ohjelma. Jokaisella on ollut kuitenkin muutama päivä, johon pelejä voi siirtää, Antila sanoo.

Joukkueissa ei ole tällä tietoa koronatartuntoja tai -altistumisia, joten kumpikin seura voi jatkaa harjoittelua pienryhmissä Vaasan kaupungin ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin suositusten mukaisesti. Pienryhmäharjoittelu pitää toteuttaa enintään 20 hengen ryhmissä.

mira kuism
Kuortaneen päävalmentaja Mira Kuisman mukaan joukkue on siirtynyt suositusten mukaan pienryhmäharjoitteluun.Tomi Hänninen

Tiukka jakso ennen joulua

Muutosten vuoksi sekä Sportille että Kuortaneelle on tulossa tiukka rupeama ennen joulua, sillä esimerkiksi Kuortane päättää alkusarjan pelaamalla neljä ottelua kahdeksaan päivään.

– Aika tiukkaa, jos tuolla kalenterilla menemme. Tiukka kaksi kuukautta tulee tytöille marraskuusta lähtien, Kuortaneen päävalmentaja Mira Kuisma sanoo Yle Urheilulle.

Kuortaneen joukkue on aloittanut suositusten mukaisesti pienryhmäharjoittelun.

– Nyt meillä on kolme viikkoa aikaa harjoitella tehokkaasti. Pelit eivät kuormita siinä, niin sitä kautta pyritään valmistautumaan tiukkaan rypistykseen, että olemme mahdollisiimman hyvässä kunnossa, kun pelit jatkuu, Kuisma sanoo.

Kuisma kertoo, että joukkue rakentaa nyt tulevaisuutta päivä kerrallaan.

– On tullut huonoja uutisia pitkin syksyä, eikä niistä enää kannata masentua. Niihin asioihin ei voi vaikuuttaa, joten pitää keskittyä siihen, mihin voimme eli arjen työntekoon.

Jääkiekon Naisten liigaa on pelattu joukkueesta riippuen 6–7 ottelua, Kuortane on sarjassa viidentenä ja Sport viimeisenä. Liigaa johtaa KalPa.

PÄIVITETTY 7.10. kello 15:45: Juttuun lisätty tieto siitä, että Jääkiekkoliitto antoikin Kuortaneelle luvan pelata vierasotteluita lokakuussa.

Lue myös:

Vaasassa yritetään hillitä vakavaa koronatilannetta, myös kilpaurheilu pannaan jäihin – SM-liigajoukkue Sportin kotiavaus siirtyy

Koronakevät murskasi lähes kaikki Matilda Nilssonin haaveet – savolaistunut suomenruotsalainen sisuuntui takaiskuista: "Olen päättänyt, että sinne minne haluan, sinne myös pääsen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat