Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Anton Lundell odottaa NHL-uran alkua ja yhteistyötä Aleksander Barkovin kanssa – "Siitä tulee hienoa"

HIFK-sentterin tavoitteet ovat NHL:ssä, mutta kiirettä hänellä ei Pohjois-Amerikkaan ole.

NHL
 Anton Lundell
Anton Lundell oli ainoa ykköskierroksen suomalaisvaraus.Jussi Nukari / Lehtikuva

Yön NHL-varaustilaisuudessa kahdentenatoista varattu Anton Lundell jännitti tapahtumaa perheensä ja ystäviensä kanssa Helsingissä. HIFK:ssa ykkössentterinä kiekkoileva 19-vuotias Lundell pääsi keskittymään varaustilaisuuteen vasta illan liigaottelun jälkeen.

– Oli kotipeli Pelicansia vastaan ja totta kai siinä joutui taistelemaan, että pysyi ajatukset kasassa. Se on kuitenkin tärkeää, että keskittyy pelissä, ja mielestäni onnistuin siinä hyvin. Pelin jälkeen alettiin sitten miettimään yön varaustilaisuutta, Lundell kommentoi Yle Urheilulle.

Lundell ei jännittänyt varaustilaisuutta, vaan oli siitä ennemminkin innoissaan. Jännitys alkoi kuitenkin nousta, kun joukkueet järjestyksessä alkoivat ilmoittamaan varauksiaan.

– Sitten, kun oma nimi sieltä kuului, niin oli aika helpottunut ja iloinen fiilis. Oli kyllä tosi mahtavaa olla osa sitä (varaustilaisuutta). Oli ikimuistoinen päivä, kaikin puolin onnistunut ja sellainen päivä, jonka tulee muistamaan pitkään.

Varauksen teki Florida Panthers. Lundell oli keskustellut joukkueen johdon kanssa kesällä. Lundell ei kuitenkaan osannut aavistaa, että juuri he valitsisivat hänet joukkueeseensa.

– Kesällä juttelin aika tasaisesti joukkueiden kanssa, en käynyt mitenkään enempää keskusteluja Floridan kanssa. Totta kai he vaikuttivat todella kiinnostuneilta silloin jo, mutta en yhtään pystynyt sillä tavalla miettimään tai tietämään, että juuri he varaavat. Tosi innoissani olen tästä.

Lundell on jo ehtinyt keskustella muun muassa Floridan päävalmentajan Joel Quennevillen ja paikallisen median kanssa. Hän on saanut hyvän kuvan joukkueen uudistuneesta organisaatiosta.

– Rakentavat vähän uudestaan sitä joukkuetta. Hyvä organisaatio ja joukkue siellä on ja totta kai olen tosi innoissani, että juuri Florida varasi minut.

Yksi syy Lundellin intoon on joukkueen kapteeni Aleksander Barkov. Lundell toivoo, että pääsee pelaamaan vakuuttavaa NHL-uraa pelaavan suomalaisen kanssa.

– Se olisi tosi upeeta. Hän on kuitenkin yksi liigan parhaista pelaajista. Hän on tosi hyvällä tasolla ja muutenkin hyvä johtaja siellä. Kyllä siitä tulee hienoa.

Kiirettä nuorella sentterillä ei NHL:ään kuitenkaan ole. Tällä kaudella tavoitteet ovat HIFK-paidassa. Hän haluaa auttaa joukkuetta pelaamaan kautta mahdollisimman pitkälle kevääseen ja samalla kehittää itseään. Tulevaisuudessa tähtäin on toki NHL-jäillä, mutta tarkkaa aikataulua hän ei ole NHL:ään siirtymiselleen asettanut.

– Haluaisin vastata, että aika näyttää. Aika on sitten, kun pelaan tarpeeksi hyvin ja on tarpeeksi hyvä itseluottamus ja sellainen fiilis, että olisi valmis uusiin haasteisiin. Mutta tavoite on pelata NHL:ssä joku päivä ja sen eteen harjoittelen lujaa ja koetan kehittää itseäni ja omaa peliäni joka päivä.

Lue myös:

Anton Lundell Aleksander Barkovin joukkuekaveriksi – HIFK-hyökkääjä oli ainoa ykköskierroksen suomalaisvaraus

Kommentti: Florida Panthers pullistelee suomalaisia – Anton Lundell on seuralle täsmävaraus

Jarmo Kekäläinen kohautti taas valinnallaan NHL:n varaustilaisuudessa – kanadalaistoimittajat hämmästyivät: "En tiedä, kuka hän on"

NHL-varaustilaisuuden avauskierroksen suomalaissaalis jäi laihaksi – Jarmo Kekäläisen "rohkea veto" yllätti Ylen asiantuntijan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat