Suora

  • E-jalkapallon Suomen cup
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Puolan uusi tennistähti Swiatek jyräsi vastustamattomasti Ranskan avointen finaaliin – kaikki kuusi vastustajaa ovat saaneet vain murusia

Iga Swiatek kohtaa Ranskan avointen finaalissa joko Petra Kvitovan tai Sofia Keninin.

urheilu
 Iga Swiatek
Getty Images

19-vuotias puolalainen Iga Swiatek on ollut pitkään yksi suurimmista lupauksista naisten tenniksessä ja hänen nousuaan huipulle on odotettu. Ranskan avoimissa Swiatek on kuitenkin ylittänyt kaikki odotukset.

Puolalainen on jyrännyt finaaliin asti voittamalla ylivoimaisesti kaikki vastustajansa. Välierässä kaatui turnauksen suurin yllättäjä, argentiinalainen karsija Nadia Podoroska 6–2, 6–1.

Swiatek on voittanut kuusi otteluaan Ranskan avoimissa tuloksilla 6–1, 6–2, 6–1, 6–4, 6–3, 6–2, 6–1, 6–2, 6–3, 6–1 ja 6–2, 6–1.

Swiatek pystyy lyömään vastustajat ulos kentältä kovilla peruslyönneillään, mutta hänen valikoimaistaan löytyy myös taitavia pysäytyslyönteja.

Swiatek on maailmanlistalla sijalla 54, mutta nousee hurjasti maanantaina julkaistavalla listalla. Finaalipaikka nostaa hänet jo epävirallisesti sijalle 24.

Swiatek voitti neljännellä kierroksella turnauksen ykkössijoitetun ja suurimman voittajasuosikin Simona Halepin 6–1, 6–2. Vielä viime vuonna puolalainen hävisi samassa vaiheessa Halepille 1–6, 0–6.

Swiatek kohtaa finaalissa Yhdysvaltain Sofia Keninin, joka kukisti Tshekin Petra Kvitovan 6–4, 7–5.

Päivitys kello 19.55: Lisätty Swiatekin finaalivastustaja.

Lue myös:

Djokovic antoi Carreno Bustalle vain erän – Kvitova ja Kenin kohtaavat Ranskan avointen välierissä

Ykkössijoitettu Halepille shokkitappio Ranskan avoimissa – 19-vuotias Swiatek rikkoi romanialaisen messevän voittoputken: "Yllätyin, että pystyin tähän"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat