Columbuksen GM Kekäläinen hieroi kauppoja – puolustaja Markus Nutivaara lähetettiin Floridaan

NHL-jääkiekkoliigan Columbus Blue Jackets kertoi torstaina, että suomalaispuolustaja Markus Nutivaara on kaupattu.

urheilu
Markus Nutivaara lähikuvassa.
AOP

Markus Nutivaaran uusi osoite on Florida Panthers. Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen raivasi siirrolla tärkeää tilaa palkkakaton alle ja toi Panthersista Jacketsiin vaihtokaupassa 22-vuotiaan hyökkääjän Cliff Pun.

Nutivaara, 26, aloitti NHL-uransa Columbuksessa kaudella 2016-17. Hän on neljän kauden aikana koonnut 244 runkosarjapelissä tehot 17+43. Päättyneellä kaudella lukemat olivat 37 pelissä 3+6.

Blue Jacketsissa seitsemän vuotta aiemmin työskennellyt Bill Zito toimii nykyisin Floridan general managerina. Hän oli haltioissaan uudesta ja samalla hänelle varsin tutusta puolustajasta.

– Olemme kaupasta innoissamme ja toivotamme Markuksen tervetulleeksi Panthersiin. Hän on vastuuntuntoinen ja kilpailukykyinen kahden suunnan puolustaja, jolla on hyvä pelikäsitys ja lisäksi oiva kiekon käsittelytaito. Markus on erinomainen lisä puolustukseemme, julisti Zito tuoreeltaan.

Florida oli luopunut tänä kesänä kahdesta puolustajasta. Mike Matheson myytiin Pittsburghiin ja Josh Brown päätyi Ottawaan.

Pu on Buffalon 3. kierroksen varaus vuodelta 2016. Hän ei ole pelannut NHL:ssä, ja AHL-farmiliigan 63 pelissään hän on kirjannut 10 tehopistettä (2+8).

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat