Hyppää sisältöön

Mestis ottaa käyttöön maskipakon

Katsojien odotetaan käyttävän maskia ottelutapahtumissa.

Mestisfinaalissa vuonna 2019 kohtasivat Ketterä ja KeuPa. Kuva: Kare Lehtonen/Yle

Jääkiekon Mestis-sarja ottaa käyttöön maskipakon. Otteluihin saapuvilta katsojilta edellytetään kasvomaskin käyttöä. Linja otetaan käyttöön tämän perjantain kierroksesta alkaen.

Suomen toiseksi korkeimman jääkiekkosarjan organisaatiosta muistutetaan, että otteluissa tulee noudattaa riittäviä turvavälejä ja pitää huolta käsihygieniasta.

– On ollut hienoa huomata, että Mestis-peleissä on nähty paljon kasvomaskeja oma-aloitteisesti käyttäviä katsojia, mutta haluamme edistää ottelutapahtumien turvallisuutta entisestään. Täten jatkossa jokaiselta katsojalta edellytetään kasvomaskin käyttöä Mestis-otteluissa, kommentoi Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro Mestiksen nettisivuilla.

Osa joukkueista on ottanut maskipakon jo aiemmin käyttöön.

Maskipakko yllätti KeuPan

Esimerkiksi KeuPalla on tänään kotiottelu Joensuun Kiekko-Poikia vastaan Keuruulla. Maskipakkopäätös yllätti keuruulaisorganisaation.

– Tieto tuli kyllä yllättäen, tosi puskista, sanoo KeuPa HT:n toimitusjohtaja Juuso Mörsky.

– Toivotaan, että tämä on positiivinen asia ja yritetään kääntää se niin. Toivottavasti tätä ei oteta vääränlaisena informaationa, jonka vuoksi ihmiset jäisivät kotiin.

Koronan jyllääminen on jo näkynyt myös keuruulaiskatsomossa.

– Koronatilanne itsessään on luonut ilmapiirin joka näkyy niin, että yleisömäärät ovat pudonneet rajusti. Siihen on kuitenkin jollain lailla varauduttu.

Viime hetken päätöksestä huolimatta Keuruulla on jo tarjota suojaimia yleisölle.

– KeuPa jakaa maskeja ovelta. Emme kuitenkaan käännytä ovelta, jos terveydellisistä syistä maskia ei voi pitää.

Mestis-sarja jatkuu tänään perjantaina viiden ottelun kierroksella.

.
.