Suora

  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Jesse Puljujärvi saa Edmonton Oilersilta toisen mahdollisuuden ja haluaa ansaita pelipaikkansa – "Olen mennyt eteenpäin ihmisenä ja pelaajana"

Jesse Puljujärvi myöntää, että hän oli ensimmäisellä kerralla nuori sekä fyysisesti että henkisesti NHL-liigaan. Hän vakuuttaa kasvaneensa ja kehittyneensä tuosta ajasta.

NHL
Jesse Puljujärvi ler, januari 2020.
Jesse Puljujärvi on viihtynyt Oulussa, mutta on valmis hyppäämään takaisin NHL-jäille, kun kutsu käy.Yle / Janne Isaksson

Tieto Jesse Puljujärven paluusta NHL-kaukaloihin ja Edmonton Oilersin paitaan kerrottiin julkisuuteen reilu vuorokausi sitten keskiviikon vaihtuessa torstaihin. Vaikka Puljujärvi oli vielä marraskuussa 2019 kertonut, ettei Edmonton ole hänelle enää vaihtoehto, kesän aikana käydyt neuvottelut saivat 22-vuotiaan suomalaishyökkääjän pään kääntymään.

– Olen huippufiiliksellä. Tässä on painettu hommia kovasti ja NHL on ollut tähtäimessä. Nyt saatiin sopimus kasaan. Huippujuttu! kahden vuoden sopimuksen tehnyt Puljujärvi kertoi Yle Urheilulle Helsingin jäähallin pihalla.

Edmonton Oilers varasi Puljujärven vuonna 2016 loistavasti sujuneiden alle 20-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen. Puljujärvi ei kuitenkaan ollut vielä valmis NHL:ään ja kolmessa kaudessa hän pelasi 139 ottelua tehoin 17+20. Hän palasi kohun saattelemana takaisin Suomeen ja Oulun Kärppiin, kun tulokassopimus umpeutui.

Kärpissä Puljujärven pelit sen sijaan ovat kulkeneet. Koronapandemia keskeytti viime kauden, mutta 56 ottelussa Puljujärvi iski 24 maalia ja syötti 29 osumaa. Nämä näytöt riittivät vakuuttamaan Edmontonin.

– Näin, että pystyin kehittymään Kärpissä hyvin ja on tuntunut juuri siltä. Olen mennyt eteenpäin ihmisenä ja pelaajana kaikin puolin. Peli vaatii koko ajan enemmän ja sen mukana pitää kehittyä. Nyt tuntuu oikealta lähteä hyvällä itseluottamuksella sinne takaisin, illan HIFK-otteluun valmistautuva Puljujärvi kertoi.

"It's great now!"

Puljujärvi oli niin sanottu rajattu free agent, joten hän ei olisi voinut pelata NHL:ssä, ellei Edmonton olisi tehnyt hänen kanssaan sopimusta tai myynyt häntä. Puljujärvi jatkaa tulevat kuukaudet Kärpissä lainapelaajana ja on valmis siirtymään takaisin Atlantin taakse, kun tulevasta NHL-kaudesta on tehty lopullinen päätös ja kutsu Edmontoniin käy. Tämän hetken suunnitelmien mukaan seuraavan NHL-kauden pitäisi alkaa 1. tammikuuta 2021.

Tuore sopimus tuo Puljujärven mielestä paljon lisäpotkua tuleviin SM-liigakuukausiin. Hän on saanut Kärpissä juuri sitä, mitä hän olisi halunnut aiemmin Edmontonissakin: isoa roolia ja vastuuta. Valmennusjohdon luottamus on heijastunut peli-ilona.

– Olen viihtynyt Oulussa tosi hyvin, meillä on tuossa huippujoukkue ja -joukkuekavereita. Ilolla on menty eteenpäin. Arki ratkaisee aina ja hyvää arkea ollut koko ajan.

Jesse Puljujärvi sitter på sargkanten på Kärpäts träningar, januari 2020.
Jesse Puljujärven hyvät otteet Kärpissä viime kaudella riittivät vakuuttamaan Oilers-johdon.Yle / Janne Isaksson

Puljujärvi on käynyt keskusteluja Oilersin GM:n Ken Hollandin kanssa muun muassa roolituksestaan. Hänen mukaansa Edmontonin seurajohto on luvannut antaa hänelle kunnon näyttöpaikan.

– Kun sinne menee, niin se paikka pitää ansaita. Jos pelaan hyvin ja pystyn olemaan oma itseni, niin kyllä sieltä paikka löytyy, hän sanoi ja pohti, mitä häneltä tarvitaan siihen, että pääsisi Oilersin kärkihyökkäyskaartiin.

– Varmasti tätä minun kovaa luisteluani ja kokoani pitää käyttää hyväksi. Sen kautta pystyn tuomaan peliin paljon hyvää. Oilersista halutaan voittava joukkue, joka menee playoffseissa pitkälle ja pelaa hyvän runkosarjan. Kyllä siinä potentiaalia on. Toivottavasti pystyn tuomaan omat vahvuuteni peliin mukaan.

Puljujärvi myöntää, että ensimmäisellä kerralla Edmontoniin muuttaessaan hän oli varsin nuori sekä fyysisesti että henkisesti niin isoon liigaan ja bisnekseen. Hän kuitenkin vakuuttaa kasvaneensa ja kehittyneensä tuosta ajasta.

Kolme vuotta sitten myös Puljujärven kielitaitoa kyseenalaistettiin, sillä englanti ei oikein meinannut taipua hänen suussaan. Nyt Puljujärvi vakuuttaa, ettei englannin kieli aiheuta hänelle enää ongelmia.

– Olen puhunut aika paljon noiden meidän ulkomaalaisten jätkien kanssa ja it’s great now! hän sanoi virnistäen.

Lue myös:

Kommentti: Jesse Puljujärvi ei voisi olla herkullisemmassa paikassa – näissä asioissa suomalaisen on onnistuttava toisella yrityksellä Edmontonissa

Jesse Puljujärvi palaa NHL:ään – vahvat näytöt Kärpissä vakuuttivat Edmontonin

Edmontonin GM: Jesse Puljujärven paluu Oilersiin mahdollista

Jesse Puljujärvi sittenkin NHL:ään? Suomalaishyökkääjän agentti kertoo Yle Urheilulle neuvotteluista

Jesse Puljujärvi Oulun Kärpät liiga

Jesse Puljujärvi kadotti isossa NHL-maailmassa ilon ja itsensä – nyt hän etsii omaa polkuaan tutussa ympäristössä: "Olen päässyt näkemään millainen ihminen olen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat