Kotiottelun peruminen toi GrIFK:lle sakon ja vierasreissun Tallinnaan

GrIFK:n pelaajat eivät halunneet pelata HC Tallinn -joukkuetta vastaan koronariskin takia.

Kuva: Tomi Hänninen

Suomen Käsipalloliitto on langettanut 2 500 euron sakon miesten SM-liigassa pelaavalle GrIFK:lle. GrIFK:n piti isännöidä runkosarjaottelussa HC Tallinnaa sunnuntaina 27. syyskuuta, mutta kauniaislaisjoukkue perui ottelun vedoten koronariskiin.

GrIFK:n taustavaikuttajiin kuuluva Tapio Tierala kertoi tuolloin Yle Urheilulle, että pelaajat keskustelivat tilanteesta ja kasvaneesta korona-altistumisen riskistä, sillä joukkueessa on riskiryhmiin kuuluvia pelaajia. Tieralan mukaan pelaajat eivät usko, että kiristyneiden maahantulorajoitusten ja koronatilanteen takia HC Tallinn pystyisi pelaamaan SM-liigakautta loppuun saakka.

– He näkivät, että tällaisen “harjoitusottelun” pelaaminen ei ole tässä tilassa sen riskin väärti, Tierala sanoi.

Käsipalloliiton kurinpitovaliokunta ei nähnyt perumiselle hyväksyttävää syytä. Sakon lisäksi GrIFK joutuu pelaamaan peruuntuneen ottelunsa HC Tallinnaa vastaan vieraskentällä myöhemmin.

Päätöksen mukaan GrIFK vastaa matkakustannuksistaan sekä ottelukustannuksista, ja tallinnalaisseura saa ottelutapahtuman mahdolliset tuotot.

Lisäksi GrIFK:n täytyy korvata perutusta ottelusta syntyneet kustannukset Suomen Käsipalloliitolle, HC Tallinnalle ja ÅIFK:lle. ÅIFK ja HC Tallinna pelasivat syyskuun viimeisenä viikonloppuna kaksi runkosarjaottelua, sillä ÅIFK tarjoutui virolaisjoukkueen vastustajaksi myös sunnuntaina.

GrIFK:lla on mahdollisuus valittaa päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta.

Lue myös: