Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Parikumpareet
  • Parikumpareet

Henrik Lundqvist löysi uuden seuran – ruotsalaisveteraanin ura jatkuu Washingtonissa

Henrik Lundqvist on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Washington Capitalsin kanssa.

NHL
Henrik Lundqvist
Henrik Lundqvist vaihtaa New Yorkin Washingtoniin.AOP

NHL-jääkiekkoliigan maalivahtieliittiin pitkään lukeutuneen ruotsalaisveteraani Henrik Lundqvistin ura taalajäillä jatkuu uudessa seurassa. Washington Capitals kertoi perjantaina tehneensä Lundqvistin, 38, kanssa yhden vuoden ja 1,5 miljoonan dollarin sopimuksen.

New York Rangers osti viime viikolla Lundqvistin ulos sopimuksesta, jota oli jäljellä vielä vuosi. Lundqvist edusti Rangersia syksystä 2005 lähtien.

– Tämä oli iso päätös minulle, sen jälkeen kun olin 15 vuotta New Yorkissa. Mutta minusta tuntui, että Washington vastasi kaikkia minulle tärkeitä osasia (uran jatkon kannalta), eikä vähäisimpänä ollut se, että Washington on voittava joukkue. Tässä vaiheessa uraani haluan johonkin, jossa (voittamiseen) on hyvät mahdollisuudet, Lundqvist totesi.

Vuoden 2000 NHL-draftin seitsemännellä kierroksella varattu Lundqvist pelasi Rangersissa 887 ottelua voittaen niistä 459. Hän on NHL:n kaikkien aikojen voittolistalla kuudentena ja Pohjois-Amerikan ulkopuolelta tulleista vahdeista ykkösenä. NHL:n parhaalle maalivahdille annettavan Vezina-palkinnon Lundqvist pokkasi 2012.

Lue myös:

Henrik Lundqvistin pitkä ura New York Rangersissa katkesi tylysti – seura osti sopimuksen ulos

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat