1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Rallin MM-sarja

Kalle Rovanperä osui puuhun ja keskeytti Sardinian MM-rallin, katso video rajusta rysähdyksestä – Tommi Mäkiseltä synninpäästö kompuroineelle suomalaistähdelleen: "Se on rallia"

Kalle Rovanperä keskeytti Sardinian MM-rallin lauantain toiselle erikoiskokeelle, kun hän kolhi auton takakulmaa rajussa kolhussa. Katso video tilanteesta kuvan videota klikkaamalla.

Kalle Rovanperä Viron MM-rallissa 2020.

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Toyotan Kalle Rovanperän lauantaipäivä Sardinian MM-rallissa jäi kahden erikoiskokeen mittaiseksi. Suomalainen kolhi Yariksensa takakulmaa Coiluna-Loellen erikoiskokeella, ja auto jäi reitin varrelle.

Hän ei jatka kilpailua enää sunnuntaina, sillä auto vaurioitui niin pahasti. Kyseessä on Rovanperän tulokaskauden ensimmäinen keskeytys.

Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen selvisivät tilanteesta ilman vammoja. Voit katsoa videon tilanteesta kuvan videota klikkaamalla.

– Olin huomioinut sen paikan vähän huonosti nuottiin, ja se oli sellainen kapea paikka, jota lähin kiertämään sitä huonosti. Osuimme ulkomutkan puuhun, spinnasimme ja jouduimme keskeyttämään, Rovanperä kertoi tilanteesta.

Jaetulta kolmannelta paikalta MM-sarjassa viikonloppuun lähteneen Rovanperän kisa on ollut täynnä vaikeuksia. Jo torstain testierikoiskokeella hän lipsautti autonsa ulos maaliviivan jälkeen.

Eilinen avauspäivä lähti tahmeasti käyntiin väärien säätöjen ja rengasvalintojen takia, ja hän myös menetti aikaa auton karattua hieman ulos tieltä. Iltapäivällä vika ohjauksessa hidasti menoa, ja päivän päätteeksi puuppolalainen oli vasta yhdeksäntenä.

– Tämänvuotinen kisa on oli tosiaankin aika vaikea. Se lähti shakedownista vähän huonosti, ja eilen oli myös huonoa onnea, mille ei voitu mitään. Tänään tuli oma ajovirhe, joten ei ollut meidän viikonloppu.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen totesi illalla WRC:n lähetyksessä, että auton perä hajosi pahasti.

– Perä on molemmilta puolilta rikki, ja molemmat renkaat olivat pahasti rikki. Viimeinen osuma oli tosi kova. Kallen viikonloppu ei ole ollut kovin helppo, kun hän meni ulos torstaina ja vähän perjantainakin.

– Perjantaina tuli myös tekninen vika, joka tuhosi kisan lopullisesti. Tänään hän yritti jatkaa, mutta se oli kapea paikka ja tuli osuma. Se on rallia, Mäkinen sanoi.

Kisaa voi seurata hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Uutista päivitetty klo 16.01: lisätty Rovanperän kommentit.

Uutista päivitetty klo 18.58: lisätty tieto, että Rovanperä ei jatka kisaa enää sunnuntaina.

Uutista päivitetty klo 19.22: lisätty Tommi Mäkisen kommentit Rovanperän tilanteesta. Päivitetty myös otsikkoa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lue myös:

Suninen taistelee neljännestä sijasta, Ogier ja Neuville huimassa sekuntikamppailussa kakkospaikasta – Yle seurasi Sardinian MM-rallin lauantaipäivän tapahtumia hetki hetkeltä

Virossa ajetaan MM-rallia myös ensi kaudella – kalenteriin mukaan yksi kokonaan uusi osakilpailu

Asiantuntija vaikuttui Teemu Sunisen ällistyttävästä hyökkäyksestä, Rovanperä poikkeuksellisissa vaikeuksissa: "Kallella on ollut rallin korkeakoulua"

Rallin MM-sarjaan vielä yksi osakilpailu lisää, kausi huipentuu Monzassa joulukuussa – Tommi Mäkiselle uutinen maistui: "Siellä on hyviä asfalttiteitä"

Tyly epäonni tuhosi Esapekka Lapin Sardinian MM-rallin – katso video savuavasta Fiestasta

Toisena ajava Suninen suomalaisten valopilkku Sardinian MM-rallissa, Rovanperällä riitti vaikeuksia – käy katsomassa värikkään päivän tapahtumat ja asiantuntijan vastaukset teidän kysymyksiinne

Kalle Rovanperälle karmea alku Sardinian MM-rallissa, katso video hämmentävästä ulosajosta testierikoiskokeella: "Aloin jarruttaa vähän liian myöhään"