Hyppää sisältöön

Robert Ven jäi C-finaalin neljänneksi EM-souduissa – myös Eeva Karppinen taipui C-finaalissa ruotsalaisvastustajalle

Soudun EM-kilpailut käydään Puolan Poznanissa.

Robert Ven SM-kisoissa 2019. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Suomen Robert Ven souti neljänneksi miesten yksikön C-finaalissa Puolassa järjestettävissä EM-kilpailuissa. Suomalainen kisasi jo aamulla C- ja D-ryhmien välierässä, missä hän otti erävoiton ja paikan kovempitasoisesta sijoitusfinaalista.

Ven jäi iltapäivän lähdössään 2,52 sekuntia Itävallan Lukas Reimistä, joka voitti C-finaalin. Kolmas sija jäi 0,62 sekunnin päähän.

– Sijoitukseen olen tosi pettynyt, suorituksiin kokonaisuutena tyytyväinen. Aamun välierä oli tosi hyvä veto. Iltapäivän veto ei ollut ihan niin hyvä, muttei huonokaan. Erot ovat tosi pieniä. Nälkää jäi, Ven totesi Melonta- ja soutuliiton tiedotteessa.

Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen kisasivat miesten pariairokaksikon C-finaalissa, mutta jäivät viiden veneen kilpailussa toiseksi viimeisiksi. Eroa unkarilaisvoittajiin Kristof Acsiin ja Mate Backskaihin kertyi yli kahdeksan sekuntia.

Aamupäivällä Eeva Karppinen hävisi naisten yksikköjen C-finaalissa Ruotsin Lovisa Claessonille. Karppinen taipui ruotsalaiselle 5,18 sekuntia.

– Matkavauhtini on hyvää, mutta kovien kisojen vähyys näkyi. Kansainvälisissä kisoissa tarvittavaa kovuutta ei löytynyt. Olisi ollut kiva saada kovia kisoja alle ennen näitä kilpailuja, mutta tämä kausi on ollut nyt erilainen. Nyt hengähdetään ja mietitään, miten jatketaan, Karppinen sanoi tiedotteessa.

Miesten kevyessä pariairokaksikossa Juho-Pekka Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi jäivät C-finaalin toiseksi. Suomalaiskaksikko hävisi Espanjan Rodrigo Conde Romerolle ja Manel Balasteguille reilut viisi sekuntia, mutta kukisti virolaiskaksikon Ander Koppel/Elar Loot 0,6 sekunnin erolla.

Juttua päivitetty 18.18: Lisätty kommentteja tiedotteesta.

Lue myös:

Puolan koronatilanne uhkaa soutajien EM-kisamatkaa – "Olemme valmiita tekemään kipeitäkin ratkaisuja"