1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Kansallinen liiga

TiPS nousi voitolla tasapisteisiin sarjakärki Åland Unitedin kanssa – TPS otti kauden toisen voittonsa

Keskikastin kamppailussa Honka haki voiton PK-35 Helsingistä.

TiPS ja Åland United ovat sarjakärjessä. Kuva: AOP/ Juha Tamminen

Jalkapallon Kansallisen liigan mestaruustaisto tiivistyi jälleen lauantain kierroksella, kun TiPS nousi voitolla tasapisteisiin sarjakärki Åland Unitedin kanssa.

Vantaalaiset kukistivat kotikentällään häntäpään JyPKin 1–0. Emmi Sirenin komea laukaus 13. peliminuutilla jäi ottelun ainoaksi osumaksi.

Keskikastin kamppailussa Honka haki pisteet Pihlajamäestä, kun se kukisti PK-35:n 4–0. Espoolaisten tehopelaajana kunnostautui Jasmin Leppioja, joka onnistui maalinteossa kahdesti. Ensimmäistä kertaa kaudella maalinsa puhtaana pitäneet espoolaiset nousivat voitolla 24 pisteeseen, mutta sijoitus on yhä viides.

Häntäpäässä TPS nappasi kauden toisen voittonsa, kun se haki Tampereelta pisteet 4–2-voitolla Ilveksestä. Voitto oli turkulaisille tärkeä, sillä joukkue nousi kolmen pisteen päähän viimeistä edellisenä olevasta JyPKistä.

Kierroksen iltapelissä KuPS haki PK-35 Vantaasta 2–0-voiton ja nousi enää pisteen päähän kolmospaikkaa pitelevästä HJK:sta. KuPSin Gentjana Rochi iski rangaistuspotkusta jo kauden 16. osumansa. Vieraiden avausosumasta vastasi Lavdije Begolli.

Viime viikonloppuna seurahistorian ensimmäisen cup-mestaruuden varmistanut Åland United oli lauantaina huilivuorossa. Sarjakärki Åland Unitedin ja HJK:n välinen ottelu pelattiin jo syyskuun puolivälissä, ja se päättyi Klubin 1–0-voittoon.

Kansallista liigaa on pelaamatta vielä kolme kierrosta. Sarjataulukko löytyy täältä.

Juttua päivitetty 17.55: Lisätty PK-35 Vantaa–KuPS-ottelun tulos.

Lue myös:

Åland Unitedille seurahistorian ensimmäinen cup-mestaruus – makea hyvitys viime vuoden finaalitappiolle

Pauliina Miettinen väsyi, kun voittamisesta tuli pakkomielle – nyt jalkapallon poikkeustapaus johdattaa joukkuettaan kohti suuryllätystä: "Meillä on mahdollisuus kaikkeen"

TiPS vei Vantaan derbyn murskavoitolla – Kansallisen liigan mestaruuskamppailu tiivistyy