Markku Kanerva uskoo sisuuntuneiden Huuhkajien voittoon – myös Teemu Pukki on toipunut pelikuntoon: "Hän harjoitteli eilen ja harjoittelee tänään"

Huuhkajat kohtaa sunnuntaina Kansojen liigan ottelussa Bulgarian. Ottelua voi kuunnella Yle Puheessa kello 18.45 alkaen.

Teemu Pukki on toipunut pelikuntoon. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa sunnuntaina Kansojen liigan kamppailussa kotonaan Bulgarian. Rökäletappio Puolaa vastaan on käsitelty, ja mikäli päävalmentaja Markku Kanervaa on uskominen, Olympiastadionin suomalaisyleisö pääsee nauttimaan sisuuntuneesta Suomesta.

– Usko joukkueeseen on vahva, olemme olleet vastaavanlaisessa tilanteessa aiemminkin. Jos mietitään vaikka EM-karsintoja, saimme vieraspelissä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan neniin, mutta joukkue osoitti henkistä vahvuutta heti seuraavassa pelissä Armeniaa vastaan ja otimme voiton kotona. Uskon, että niin käy myös huomenna, Kanerva vakuutti Huuhkajien tiedotustilaisuudessa.

Puola-ottelussa vastuuta saivat monet vähemmälle peliajalle maajoukkueessa jääneet pelaajat, sillä Suomi pelaa kahdeksan päivän aikana kolme ottelua. Osa runkopelaajista jätti Puola-ottelun kokonaan väliin, kun esimerkiksi kapteeni Tim Sparv oli raskaana olevan tyttöystävänsä tukena ja Teemu Pukki paranteli jalkatulehdustaan.

Kanerva vakuutti, että Bulgaria-ottelussa nähdään avauskokoonpanossa useampia muutoksia. Kanerva uskoi, että myös Pukki on pelikuntoinen sunnuntaina.

– Näin uskon. Hän harjoitteli eilen ja harjoittelee tänään. Toivottavasti ei tule mitään yllättävää. Luotan, että hän on täysin pelikunnossa.

Puola-ottelun väliin jättänyt Montreal Impactia edustava Jukka Raitala on niin ikään mukana Helsingissä. Raitalan seurakaveri Lassi Lappalaisen oli määrä olla Huuhkajien mukana Helsingissä, mutta hän jätti maajoukkuepelit väliin seurajoukkuepelissä sattuneen olkapäävamman vuoksi. Varmuudella poissa on Puola-ottelussa pelannut Thomas Lam,joka kärsii polvivammasta.

Vastustajajoukkue Bulgariaa Kanerva kuvaili taitavaksi joukkueeksi, jonka peli on parantunut huomattavasti Georgi Dermendzhievin aloitettua joukkueen päävalmentajana viime lokakuussa. Yksittäisinä pelaajina Kanerva nosti esiin muun muassa piilokärki Todor Nedelevin sekä kärkipelaaja Bozhidar Kraevin.

– Laitalinkit ja kärjet ovat nopeita ja hyviä yksi vastaan yksi pelaajia. Heillä on nousevat laitapakit ja perustaitotaso on hyvä. Kun on katsonut Bulgarian pelejä, mielestäni he olisivat ansainneet enemmän, Kanerva sanoi.

Bulgaria hävisi torstaina jalkapallon EM-kisojen jatkokarsinnoissa Unkarille 1–3. Kanerva uskoi, että se näkyy myös vastustajan voitonnälkänä.

– Minun mielestäni he olivat Unkaria vastaan pelillisesti parempia. Tulia vähän hölmöjä maaleja ja he missasivat pari avopaikkaa. Heillä on varmasti kovat paineet näyttää osaamistaan, Kanerva ennakoi.

Suomen ja Bulgarian välistä Kansojen liigan ottelua voi kuunnella sunnuntaina Yle Puheessa kello 18.45 alkaen.

Lue myös: