Suora

  • Urheiluruutu

KalPa kaatoi kärkikamppailussa Kiekko-Espoon ja jatkaa puhtaalla pelillä – Naisleijonien nuoret tähdet loistivat

Jääkiekon naisten liigassa kohtasivat viime kauden finaalijoukkueet.

Jääkiekon Naisten Liiga
Elisa Holopainen
Elisa Holopainen valittiin naisten liigan syyskuun pelaajaksi. Tomi Hänninen

KalPa jatkaa jääkiekon naisten liigassa puhtaalla pelillä, kun se kukisti sarjan kärkikamppailussa Kiekko-Espoon 4–2.

KalPa siirtyi johtoon aivan avauserän loppuhetkillä, kun Saila Saari kiepautti kiekon hieman onnekkaasti ohi 18-vuotiaan espoolaisvahti Minja Drufvan. Kuopiolaisten vire ei kadonnut erätauolla minnekään, sillä Elisa Holopainen vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle heti toisen erän alussa. Naisten liigan syyskuun pelaajaksi valitulle Holopaiselle osuma oli jo kauden 13:s.

Päätöserässä vieraat hakivat vimmatusti kavennusosumaa. Sellainen nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun Emilia Vesa ohitti KalPa-vahti Tiina Ranteen. Hetkeä myöhemmin espoolaiset tulivat tasoihin Nelli Laitisen komean yksilösuorituksen päätteeksi. Naisleijonien puolustaja lähti vauhdilla omasta päädystä ja viimeisteli 2–2-tasoitusosuman kovalla rannelaukauksella.

KalPa otti tasoitusmaalin jälkeen aikalisän, mikä kannatti.Ensin Kaisla Kortelainen siirsi kotijoukkueen 3–2-johtoon, kun ottelua oli pelaamatta kaksi ja puoli minuuttia. Hetkeä myöhemmin Holopainen iski loppulukemat 4–2 tyhjään maaliin. Pistepörssin kärjessä oleva Holopainen on tehnyt pelaamassaan kahdeksassa ottelussa nyt tehot 14+9=23.

KalPa ja Kiekko-Espoo olivat myös viime kauden finaalijoukkueet. KalPa eteni historian ensimmäistä kertaa naisten finaaleihin, mutta ne päädyttiin perumaan koronaviruksen takia.

Päivän aiemmissa otteluissa vierasjoukkueet mättivät runsaasti maaleja, kun TPS rökitti RoKin tylyin 7–0-lukemin ja HIFK haki Raumalta Lukosta 5–1-voiton. Kärpät kukisti puolestaan kotonaan HPK:n 3–1.

Jääkiekon naisten liigassa sarjataulukoissa sijoitukset ratkaisee tällä kaudella joukkueen pistekeskiarvo. KalPa jatkaa puhtaalla pelillä sarjan kärjessä, Kiekko-Espoo on toisena. Sarjataulukko löytyy täältä.

Lue myös:

Jääkiekon Naisten Liigalle ikävyyksiä koronatilanteen vuoksi – Sportille yli kuukauden tauko otteluista

Koronakevät murskasi lähes kaikki Matilda Nilssonin haaveet – savolaistunut suomenruotsalainen sisuuntui takaiskuista: "Olen päättänyt, että sinne minne haluan, sinne myös pääsen"

Iso muutos jääkiekon sarjataulukoihin – pistekeskiarvot ratkaisevat sijoitukset

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat