Filip Ingebrigtsen vei Norjan maastomestaruuden voitettuaan mystiset vaivat – Henrik jäi kauas veljestään, kommentoi kuntoaan NRK:lle: "En olisi pystynyt juoksemaan yhtään lujempaa"

Filip Ingebrigtsen vei Norjan mestaruuden 10 kilometrin maastojuoksussa. Isoveli Henrik jäi peräti puolentoista minuutin päähän.

yleisurheilu
Filip Ingebrigtsen voitti maastojuoksun Euroopan mestaruuden vuonna 2018.
Filip Ingebrigtsen voitti maastojuoksun Euroopan mestaruuden vuonna 2018.Imago sport/AOP

Norjalaisjuoksija Filip Ingebrigtsen nappasi maansa mestaruuden 10 kilometrin maastojuoksussa sunnuntaina.

Ingebrigtsenillä oli takanaan liki kahden kuukauden kilpailutauko. Hän oli kilpaillut viimeksi elokuussa, jolloin hän juoksi Monacossa 1 500 metrillä. Vielä elokuun lopussa Ingebrigtsen osallistui Tukholman Timanttiliigassa samalle matkalle, mutta ei pystynyt juoksemaan sitä loppuun saakka.

Sunnuntain kisassa Ingebrigtsen otti heti startissa kärkipaikan ja johti kolmen kilometrin jälkeen jo puolella minuutilla takaa-ajajiaan. Norjan mestaruuden hän vei lopulta yli minuutin erolla Magnus Myhreen siitäkin huolimatta, että mystiset vaivat ovat varjostaneet Ingebrigtsenin harjoittelua viime aikoina.

– Hänellä on ollut vaikeuksia hengittää, joten hänen ei ole ollut mahdollista juosta. En tiedä, pääseekö hän edes maaliin. Voi olla, että hän jättää leikin kesken puolivälissä, mutta se on vain osa testejämme, valmentajaisä Gjert Ingebrigtsen kommentoi NRK:lle ennen kilpailua (siirryt toiseen palveluun).

Samassa kisassa juoksi myös Henrik Ingebrigtsen, jonka edellinen kilpailu oli elokuun puolivälistä Monacosta. Tuolloin hän ei juossut 5 000 metrin kilpailua loppuun saakka. Siitä asti Ingebrigtsen on kamppaillut jalkavaivojen kanssa.

Sunnuntainakin veljessarjan vanhimmalla oli hankaluuksia. Henrik Ingebrigtsen jäi kympin kisassa seitsemänneksi, peräti minuutin ja 26 sekunnin päähän voiton vieneestä veljestään.

– Oli todella hauskaa kilpailla, mutta myös turhauttavaa, koska kehoni ei reagoi siten kuin tavallisesti. Olin paljon paremmassa kunnossa Monacossa, mutta nyt vamma on vienyt kuntoa. Nykytilaani nähden juoksuni oli tänään täydellinen. En olisi pystynyt juoksemaan yhtään lujempaa, Ingebrigtsen kommentoi suoritustaan NRK:lle.

Lue myös:

Valojänis on siivittänyt juoksijat maailmanennätyksiin – kiistellystä teknologiasta pitkälti vain henkistä apua: "Kyllä se aika tulee juoksijan suorituskyvystä"

Henrik Ingebrigtsen oli jo menettänyt uskonsa olympiamitaliin – kertoi NRK:lle maanantaisen huippujuoksun jälkeen ajatustensa muuttuneen: "Koronatilanne on ollut minulle lahja"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat