Harvinaisen aggressiiviselle Bottakselle valtava pettymys voittotaistossa, Räikkönen ulos pisteiltä ennätyskisassa – näin eteni Nürburgringin F1-osakilpailu

Löydät tästä artikkelista hetki Nürburgringin F1-osakilpailun kaikki käänteet hetki hetkeltä.

Formula 1
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas joutui keskeyttämään teknisen vian takia Nürburgringillä.Mark Thompson/Getty Images

Nürburgringin GP:n tärkeimmät tapahtumat:

  • Valtteri Bottas lähti kisaan paalupaikalta ja piti todella aggressiivisella pelilikkeellä kärkipaikan ennen Lewis Hamiltonia. Sen jälkeen Bottas menetti lukkojarrutuksen ja oman virheen takia kärkipaikan.
  • Bottas joutui lopulta keskeyttämään teknisten vikojen takia. Bottaksen autosta hävisivät yhtäkkiä voimat.
  • Kimi Räikkönen tekee F1-historiaa, kun hänestä tulee kaikkien aikojen eniten F1-osakilpailuja ajanut kuljettaja. Räikkönen nousee yksin tilaston kärkeen, kun päivän kisa on suomalaiskonkarille 323:s.
  • Räikkönen sai kisassa aikasakon, kun hän osui lukkojarrutuksen jälkeen George Russeliin. Williams-kuski joutui keskeyttämään Räikkösen osuman takia. Räikkönen ei päässyt pisteille, kun taas tallitoveri Antonio Giovinazzi nappasi yhden pisteen.
  • Kisasta odotettiin hyvin mystistä ja arvoituksellista. Kisapaikalla keli pöo hyvin epävakaa ja kylmä. Lisäksi tiimeillä ja kuljettajilla ei ollut kauheasti dataa tarjolla, koska perjantain peruttujen harjoitusten takia ei ole normaalia tietomäärää kisavauhdista ja renkaiden kulumisesta. Nürburgringillä on myös viimeksi ajettu F1-kisa seitsemän vuotta sitten.
  • Kisassa nähtiikin ennen puoliväliä useampi tekninen vika Bottaksen lisäksi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat