Lewis Hamilton ihasteli Valtteri Bottaksen harvinaisen kovaa peliliikettä voittotaistossa – sitten hän meni sanattomaksi koskettavasta hetkestä: "En usko, että kukaan kuvitteli"

Lewis Hamilton nousi Nürburgringin voitolla kaikkien aikojen voittotilastossa Michael Schumacherin rinnalle.

Formula 1
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton sai Mick Schumacherilta Michael Schumacherin vanhan kypärän, kun Hamilton nousi lajilegendan rinnalle kaikkien aikojen voittotilastossa. Bryn Lennon/Getty Images)

Mercedeksen Lewis Hamilton otti voiton Nürburgringin osakilpailussa Saksassa. Hamilton joutui kovaan kamppailuun Valtteri Bottasta vastaan heti lähdössä. Bottas lähti paalulta, mutta Hamilton sai vierestä paremmin startin. Bottas ei kuitenkaan luovuttanut avausmutkassa, vaan kaksikko meni meni ulos radalta. Bottas kampesi itsensä kärkeen avausmutkan jälkeen.

Myöhemmin Hamilton ohitti Bottaksen, kun suomalaiskuljettaja teki virheen avausmutkan jarrutuksessa kuluneilla renkailla. Bottaksen kisa päättyi lopulta pahaan pettymykseen, kun Bottas joutui keskeyttämään teknisen vian takia.

–Minulla oli hyvä startti. Valtteri oli sokeassa pisteessäni. Hän tuli takaisin. Hän teki loistavaa työtä. Olin vaikuttunut, Hamilton hehkutti kisan jälkeen avausmutkan tapahtumia.

– Muistan tulleeni ulos mutkasta ja ajatelleeni, että hyvä sinulle, Hamilton sanoi Bottakseen viitaten.

– Sen jälkeen huomasin, että Valtterin renkaat kuluivat. Tiesin, että seuraavilla kierroksilla minun piti puskea. Sitten hänen renkaansa lukkituivat.

Kisan kertaamisen jälkeen alkoivat juhlallisuudet. Hamilton nousi F1-sarjan kaikkien aikojen voittotilastossa ykköseksi Michael Schumacherin rinnalle. Kummallakin on nyt 91 voittoa.

Michael Schumacherin Mick-poika tuli antamaan tunnustuksena ennätyksestä erityisen palkinnon. F2-luokassa ajava Mick Schumacher antoi Hamiltonille Michael Schumacherin vanhan kilpailukypärän kaudelta 2012. Tuolloin Michael Schumacher ajoi F1-uransa viimeistä kauttaan ja vieläpä Mercedeksen riveissä.

Hamilton kiitteli kovasti Mick Schumacheria ja sanoi tilanteen olevan suuri kunnia. Lewis Hamilton meni sanattomaksi kuvaillessaan kilpailun jälkeisessä haastattelussa tilannetta. Hetki oli ilmiselvästi koskettava.

– En tiedä, mitä sanoa, Hamilton sanoi ja kertoi kasvaneensa katsoessaan Michael Schumacherin otteita.

– Oli myös peli nimeltä Grand Prix 2. Muistan pelanneeni sitä Michaelina. Näin hänen dominoineen lajia pitkään. En usko, että kukaan kuvitteli olevansa lähellä Michaelin ennätyksiä.

Lue lisää:

Bottaksen voittotaisto suli omaan virheeseen ja tekniseen vikaan, Räikköselle aikasakko ennätyskisassa – myös voittaja-Hamilton teki F1-historiaa

Harvinaisen aggressiiviselle Bottakselle valtava pettymys voittotaistossa, Räikkönen ulos pisteiltä ennätyskisassa – näin eteni Nürburgringin F1-osakilpailu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat