Suora

  • Rovaniemen osakilpailu
  • Äidin ja mummin teränjäljissä - Emmi Peltonen on taitoluistelija kolmannessa sukupolvessa
  • Urheiluruutu

Italian ympäriajo on muuttumassa koronalta pakoon polkemiseksi – "Yritämme pitää tilanteen hallinnassa"

Kärkisijoista taistellut hollantilainen antoi positiivisen koronatestituloksen. Kaksi tallia ilmoitti vetäytymisestä.

pyöräily
Steven Kruijswijk polkee.
Steven Kruijswijk joutui keskeyttämään Italian ympäriajon. AOP

Hollantilaispyöräilijä Steven Kruijswijk antoi positiivisen koronavirustestituloksen ja joutuu vetäytymään maantiepyöräilyn Italian ympäriajosta. Kruijswijkin talli Jumbo-Wisma kertoi asiasta verkkosivuillaan tiistaiaamuna.

Tallin mukaan Kruijswijkilla ei ole oireita ja hän oli erittäin motivoitunut taistelemaan kilpailun voitosta. Hän ajoi sunnuntain etapilla 24:nneksi ja oli kilpailussa 11. sijalla yhdeksän etapin jälkeen. Maanantaina kilpailussa oli välipäivä, mutta tiistain etapille hän ei enää starttaisi.

– En voi uskoa, että sain sen (tartunnan). On erittäni suuri pettymys saada tämä uutinen ja sääli lähteä kilpailusta tällä tavalla, Kruijswijk kertoi.

Kruijswijk alleviivasi, että talli on tehnyt kaikkensa koronaviruksen välttämiseksi, ja uutinen tuli odottamatta. Tallin mukaan kaikki muut sen kilpailijat ja henkilökunta on testattu kahdesti, ja tulokset ovat olleet negatiivisia. Talli kertoi tiistaiaamuna voivansa jatkaa kilpailua, mutta ilmoitti vetäytymisestä iltapäivällä.

Yatesin tartuntaa seurasi muita

Jo lauantaina brittipolkija Simon Yates joutui vetäytymään koronavirustartunnan vuoksi. Hänelle nousi lievä kuume perjantaina, eikä testitulos ollut toivottu. Yatesin talli Mitchelton-Scott jatkoi kilpailua muiden jäsenten negatiivisten testitulosten jälkeen, mutta kertoi tiistaiaamuna tiedotteella vetäytyvänsä kilpailusta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan maanantaina tehdyistä testeistä ilmeni kaikkiaan kahdeksan tartuntaa, joista suurin osa oli tallien henkilökunnalla. Yatesin tallikaveri Michael Matthews oli yksi positiivisen koronatestin antajista.

– Yritämme pitää tilanteen hallinnassa. Tähän mennessä olemme tehneet liki 1 500 testiä, kertoi kilpailun johtaja Mauro Vegni.

Suomalaisista kilpailussa on mukana Jaakko Hänninen, joka oli yhdeksän etapin jälkeen 50. sijalla. Tiistaina ajetaan 177 kilometrin etappi. Kilpailu päättyy Milanoon 25. lokakuuta.

Päivitetty 13.10.2020 kello 13.40: lisätty tietoja Jumbo-Visman vetäytymisestä ja klo 21:30 uusista tartunnoista.

Lue myös:

Guerreiro etappivoittoon Girossa – Hännisen jalat tyhjiksi

Jussi Veikkasen tallin kiritykki nappasi jo kolmannen etappivoittonsa – Jaakko Hänninen säilytti asemansa

Jussi Veikkasen joukkueen kiriässän taktiikka puri täydellisesti – Jaakko Hänninen maaliin samalla ajalla

Jaakko Hänninen nousi Girossa kaksi pykälää – Jussi Veikkasen tallin kiriässä oli päivän nopein

Pyöräilijä Jaakko Hänniselle lisää luottoa – sai pitkän jatkosopimuksen kesken Italian ympäriajon: "Onhan tämä poikkeuksellista"

Suomalaispyöräilijä kuvasi vasikan kanssa hillittömän treenivideon, josta tuli hitti – tapahtumasarja kuvastaa täydellisesti Jaakko Hännisen suhtautumista urheiluun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat