Korona piinaa Venäjän urheilua – Kymmeniä urheilijoita sairastunut, KHL-joukkue SKA:n pelaajista 60 samaan aikaan sairauslomalla

Venäjän koronavirustartuntojen määrä on ollut viime päivinä kasvussa. Tartuntoja on tullut myös urheilijoille.

Kuva: Getty Images

Koronavirus on iskenyt rajusti myös venäläiseen urheiluun, sillä tartunnat ovat levinneet niin KHL:ssä kuin venäläisissä harjoituskeskuksissa.

Venäjällä todettiin tiistaina uutta 13 868 tartuntaa, mikä on maan suurin päiväkohtainen tartuntalukema koko pandemian aikana. Myös koronavirukseen liittyviä kuolemia kirjattiin 244 kappaletta.

Koronavirus on iskenyt esimerkiksi jääkiekkoliiga KHL:ssä pelaavaan Pietarin SKA:han. Seuran varapuheenjohtaja Roman Rotenberg paljasti uutistoimisto Tassille uutta tietoa koronatartuntojen ryppäästä.

Pietarin SKA on pelannut viime aikoina vaihtelevalla kokoonpanolla, ja jäällä on nähty paljon nuoria lupauksia. Maanantaina KHL:n suurseura taipui Moskovan Dynamolle lukemin 3–4, minkä jälkeen Rotenberg avasi joukkueensa terveystilannetta.

Rotenbergin mukaan useammalla pelaajalla on oireita keuhkoissaan. Hänen mukaansa 60 organisaation pelaajaa oli samaan aikaan sairauslomalla. Hän ei kuitenkaan täsmentänyt, kuinka moni oli sairastunut virukseen.

– On tärkeää olla kiirehtimättä. 60 pelaajaa organisaatiostamme oli samaan aikaan sairauslomalla, Rotenberg sanoi uutistoimisto Tassin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Rotenbergin mukaan esimerkiksi kuusi maalivahtia on sairauslomalla. Maalivahtien poissaoloista johtuen SKA on peluuttanut venäläisvahti Mihail Berdiniä, joka pelasi viime kaudella AHL:ää Manitoba Moosessa torjuntaprosentilla 91,0.

Koronatartuntojen vuoksi SKA on joutunut laittamaan myös valmennuksensa uusiksi, sillä Rotenberg on tuurannut päävalmentaja Valeri Braginia syyskuun lopulta lähtien. Rotenbergin mukaan Bragin palannee päävalmentajaksi viikon sisällä.

Haasteista huolimatta SKA on läntisessä konferenssissa toisena neljän pisteen päässä sarjaa johtavasta Moskovan TsSKA:sta. SKA on kuitenkin pelannut yhden ottelun moskovalaisia vähemmän.

Venäjän koronavirustartuntojen määrä on ollut viime päivinä kasvussa, ja maassa on todettu virallisten ilmoitusten mukaan yhteensä 1,3 miljoonaa koronatartuntaa, mikä on neljänneksi eniten maailmassa.

Korona levinnyt myös harjoituskeskuksissa

Venäjällä kirjattiin tiistaina 13 868 tartuntaa, mikä on suurin päiväkohtainen tartuntalukema Venäjällä koko pandemian aikana. Myös koronavirukseen liittyviä kuolemia oli 244 kappaletta.

Koronavirus on levinnyt myös venäläisissä harjoituskeskuksissa. Venäjän urheiluministeriön huippu-urheilulaitoksen johtaja Aleksei Morozov kertoi viime viikolla Tassin mukaan (siirryt toiseen palveluun)Rossiya-24-tv-kanavalle peräti 81 venäläisen urheilijan saaneen koronavirustartunnan Venäjän valtiollisissa ja alueellisissa harjoituskeskuksissa.

Morozovin mukaan harjoituskeskukset ovat tehneet tartuntaketjujen selvittämiseksi yhteistyötä viranomaisten kanssa.

– Tartunnan saaneet evakuoitiin harjoituskeskuksista. Sairaalahoitoa tarvitsevat vietiin sairaalaan ja muut asetettiin karanteeniin. Karanteenihuoneita on perustettu kaikkiin keskuksiin, Morozov sanoi.

Lue myös: