Hyppää sisältöön

Ukraina järjesti jättiyllätyksen – Espanja hävisi ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen

Kiovan 15 000 katsojaa saivat nauttia jymy-yllätyksestä, kun Ukraina päihitti Espanjan jalkapallon Kansojen liigassa.

David de Gealla ei ollut paljoa töitä ottelussa Ukrainaa vastaan, mutta hän joutui antautumaan silti kertaalleen. Kuva: AOP

Espanjan miesten jalkapallomaajoukkue hävisi ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen, kun Ukraina yllätti sen kotikentällään 1–0 Kansojen liigassa.

Espanja hallitsi palloa yli 70-prosenttisesti ja maalipaikkoja sillä oli yli parikymmentä. Siitä huolimatta vain kotimaansa liigassa pelaavaa Kiovan Dynamoa edustava Viktor Tsyhankov onnistui maalinteossa 76 minuutilla. Espanjalaisvahti David de Gea oli tilanteessa kaukana maalistaan eikä onnistunut estämään vaihtomies Tsyhankovin vetoa.

Kiovan 15 000 katsojaa saivat nauttia todellisesta jalkapalloherkusta, sillä joukkueiden edellinen kohtaaminen syyskuussa oli päättynyt Espanjan 4–0-voittoon. Edellisen kerran Espanja oli hävinnyt marraskuun puolivälissä vuonna 2018. Tällöin Kroatia oli parempi 3–2-lukemin.

Tappiosta huolimatta Espanja jatkaa lohkonsa kärjessä seitsemällä pisteellä.

Lohkon toisessa kamppailussa Saksa ja Sveitsi järjestivät todellisen maali-iloittelun, josta ei tapahtumia puuttunut. Ottelu päättyi tasatulokseen 3–3, ja Sveitsi menetti johtoasemansa kahdesti.

Sveitsi karkasi johtoon vain viiden minuutin jälkeen Mario Gavranovicin maalilla. Remo Fleurer ohitti Manuel Neuerin toistamiseen parikymmentä minuuttia myöhemmin.

Chelsea-kaksikko Timo Werner ja Kai Havertz toi Saksan kuitenkin tasoihin. Gavranovic vei Sveitsin välittömästi uudelleen johtoon vain reilu minuutti Havertzin osumasta. Serge Gnabry teki 3–3-tasoituksen tunnin kohdalla siirtäen pallon näyttävästi kantapäällä sveitsiläisvahti Yann Sommerin käden kautta maaliin.

Saksa on lohkossa toisena kuudella pisteellä. Se on voittanut Kansojen liigan otteluistaan vain yhden ja pelannut kolmesti tasan. Myös Ukrainalla on kuusi pistettä.

Lue myös:

Uefa-pomo väläytti miesten EM-jalkapallon vaihtoehtoja – pelipaikat voivat vähentyä ja yleisömäärät kutistua

Uudet vastuunkantajat helpottaneet Teemu Pukin paineita – maaliton putki ei ole vienyt Norwich-tykin yöunia: "Maalinteko on pitkälti päänsisäistä työtä"

Robert Taylor on noussut vaihtopenkiltä Huuhkajien ratkaisijaksi – oma isä antaa yhä suoraa palautetta: "Hän on aina saanut kuulla, jos pelit eivät ole menneet hyvin"

Tällä miehistöllä Irlanti hyökkää Huuhkajien kimppuun Olympiastadionilla – joukkueeseen tehtiin viisi muutosta koronatartuntojen takia