Suora

  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vuokattiin tehdään harjoituskupla, joka voi tuoda nuorten hiihdon MM-kisatkin Suomeen

FIS kiinnostui kuplasta jo ennen sen syntymistä.

hiihdon nuorten MM-kisat
Markus Vuorela iskee sauvat hankeen
Jos koronatilanne pysyy rauhallisena, nuorten maailmanmestaruushiihdot järjestetään helmikuussa 2021. Arkistokuva.Tomi Hänninen

Vuokatti on vahva ehdokas nuorten MM-hiihtojen järjestäjäksi (siirryt toiseen palveluun). Vuokatti ottaisi vastuulleen kilpailujen maastohiihdon helmikuussa 2021. Alunperin kilpailut piti järjestää Puolassa, mutta maa ilmoitti ettei järjestä kisoja koronatilanteeseen vedoten.

Vuokatissa kilpailut voitaisiin järjestää turvallisesti, koska alueelle on tehty viranomaisten ohjauksessa niin sanottu harjoituskupla. Se on ollut esimerkiksi Kansainväliselle hiihtoliitolle, FIS:lle vahva signaali, että tulevat kisat voitaisiin järjestää turvallisesti Vuokatissa.

Harjoituskuplassa ulkomaalaisen urheilijan testaus hoidetaan lähtömaassa ja Vuokatissa. Lisäksi urheilija esimerkiksi harjoittelee, asuu ja ruokailee vain oman joukkueen parissa, niin ettei hän ole tekemisissä kenenkään muun kanssa.

Nuorten maailmanmestaruushiihdot järjestetään helmikuussa 2021, mikäli koronatilanne säilyy rauhallisena. Päätös kilpailujen kisapaikkakunnasta tehdään lähiaikoina.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat