Antti Ruuskanen jatkaa uraansa vielä vuoden: "Yksi unelma on aina ollut se, olympiakultamitali olisi kaulassa"

Keihäänheiton Euroopan mestari ja olympiahopeamitalisti Antti Ruuskanen kertoi jatkavansa uraansa vielä ensi kauden. Katso tiedotustilaisuus kuvaa klikkaamalla.

ruuskanen

Antti Ruuskanen, 36, jatkaa keihäsuraansa vielä ensi kauden. Tähtäimessä ovat Tokion olympialaiset, jotka siirtyivät ensi vuoteen. Ruuskanen kertoi asiasta tänään tiedotustilaisuudessa Kuopiossa. Hän kertoi uransa päättyvän kauden 2021 jälkeen.

Ruuskasen kiusana ovat viime vuosina olleet loukkaantumiset. Viimeksi polvesta poistettiin rustonpalasia tähystysleikkauksessa viime talvena. Ruuskanen kilpaili tänä kesänä ensimmäisen kerran vasta Kalevan kisoissa elokuussa. Siellä hän sijoittui toiseksi. Sen jälkeen Ruuskanen heitti vielä Tampereella Ruotsi-ottelussa.

– 2016 tehtiin päätös, että Tokioon jatketaan. Tänä vuonna se ei päässyt toteutumaan. Yksi unelma on aina ollut se, että olympiakultamitali olisi kaulassa, Ruuskanen kertoi.

Toisena unelmana Ruuskaselle on ollut yli 90 metrin heitto. Sitäkin unelmaa tavoitellaan vielä ensi kaudella.

Tärkeimpinä tekijöinä jatkopäätöksen takana vaikuttivat se, että palo urheiluun on säilynyt sekä hyvä terveystilanne. Tällä hetkellä Ruuskasella ei ole mitään loukkaantumisia.

– Heti Ruotsi-ottelun jälkeen kotimatkalla kuulin, että Saksan jätti (Johannes Vetter) oli heittänyt lähes 98 metriä. Se ei tuonut kovin positiivisia ajatuksia olympiamenestyksen suhteen. Isot päätökset vaativat kuitenkin aikaa ja harkintaa. Olen ehtinyt syksyllä tehdä muita asioita ja saanut selkeän ratkaisun tehtyä.

Ruuskanen kertoi käyneensä suurimmat taistelut päätöksen suhteen itsensä kanssa, mutta myös perheen, tiimin ja yhteistyökumppaneiden kanssa on käyty keskusteluja. Myös Suomen kansalta on tullut kannustusta jatkon suhteen.

Olympialaisten kohtalo on edelleen epävarma, mutta Ruuskanen uskoo, että kisat järjestetään ensi kesänä.

– Koronavirus tuo omat rajoituksensa jatkossakin. Uskon, että olympialaiset järjestetään joko yleisön kanssa tai ilman. Katsotaan, päästäänkö ulkomaanleirejä tekemään talvella.

Suomen Urheiluliitto nimesi eilen Ruuskasen Team Finland -kärkivalmennusryhmäänsä.

Ruuskanen on voittanut kultaa Zürichin EM-kisoissa 2014, hopeaa Lontoon olympialaisissa 2012 ja pronssia Amsterdamin EM-kisoissa 2016. Ruuskasen ennätys 88,98 on vuodelta 2015.

Lue myös: