NHL-seuran omistaja uskoo kauden alkavan vasta helmikuussa – nostaa esille useita ongelmia: "Emme voi pelata kuplissa"

Vegas Golden Knightsin omistaja Bill Foleyn mukaan NHL tarvitsee katsojia halleihin, sillä liigan tv-sopimus ei tuo riittävästi tuloja seuroille.

NHL
Getty Images
Vegas Golden Knightsin omistaja Bill Foley on sitä mieltä, ettei NHL:ää voida pelata jatkossa viime kaudelta tutun kuplan avulla. Getty Images

Jääkiekkoliiga NHL kertoi varaustilaisuuden yhteydessä, että sarjan tavoitteena on aloittaa uusi kausi tammikuun 1. päivä. NHL:n komissaari Gary Bettman väläytteli tuolloin, että NHL voisi pelata tästä huolimatta täyden 82 ottelun runkosarjan.

Vegas Golden Knightsin omistaja Bill Foley ei suhtaudu NHL-kauden alkuun yhtä optimistisesti. Foley totesi ESPN:n mukaan KSHP-radiokanavan Vegas Hockey Hotline -ohjelmassa (siirryt toiseen palveluun), että kausi voisi alkaa vasta helmikuussa, ja kauden aikana voitaisiin pelata ainoastaan alle 60 peliä.

Foleyn mukaan NHL-kauden kohtalo riippuu kuitenkin siitä, milloin kannattajia voidaan ottaa areenoille.

– Kuka tietää, pelaammeko ollenkaan? Jos kannattajat eivät pääse halliin, moni seura ei selviä siitä, Foley sanoo.

– En usko, että Gary Bettman antaa meidän lennellä ympäri maata ja pelata tyhjille areenoille.

Foleyn mukaan NHL tarvitsee kannattajia, sillä liigalla ei ole amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga NFL:n kaltaista tv-sopimusta, jolla selviäisi tyhjistä katsomoista huolimatta. Foleyn mukaan esimerkiksi NHL:n tämän vuoden pudotuspeleistä saadut tulot jäivät "melko vähäisiksi".

– Jos ei ole pelipäivän tuloja, et selviydy, Foley tiivisti.

Corey Perry 3-2 jatkoaikamaali NHL finaali 26092020
Päättynyt NHL-kausi pelattiin loppuun ilman katsojia Torontossa ja Edmontonissa. Getty Images

Foleylla on niin ikään vahva mielipide NHL:n pelaamisesta menneeltä kaudelta tutussa "kuplassa". Foleyn mukaan tällainen järjestely ei ole tällä kertaa mahdollinen.

– Tiedän, että komissaari on omistautunut kauden pelaamiseen ja Stanley Cupin jakamiseen, mutta emme voi pelata kuplissa. Se on mahdotonta.

Foley ei tarkentanut haastattelun aikana, mihin hänen arvelunsa kauden aloittamisesta helmikuussa perustuu. Hän kuitenkin nosti esiin, millainen kiire NHL:llä ylipäätään on kauden läpiviemiseen.

Foleyn mukaan NHL:n pitää päättää kautensa viimeistään kesäkuun lopussa, jotta sarjaa ei pelattaisi samaan aikaan Tokion kesäolympialaisten kanssa.

– Jos aiomme pelata 56 peliä yli neljän kuukauden aikana, se on paljon, eikä taukoja tule. Silloin olisi paljon back-to-back-pelejä. Teoriassa pelaisimme neljä peliä viikossa, jotta saisimme kauden pelattua, Foley tiivisti.

Raja ja katsojat aiheuttavat epävarmuutta

Vegasin omistaja ei ole varma, kuinka monta kannattajaa seura voisi ottaa kotiotteluihinsa. Foleyn mukaan tällä hetkellä Vegasissa urheilukatsomoihin saa ottaa kymmenen prosenttia katsojakapasiteetista.

– Minulla ei ole hajuakaan, miten tämä tulee toimimaan. Meidän on saatava 40 tai 50 prosenttia katsojia, ja sitten voisimme luoda jonkinlaisen ohjelman. Mutta 1800 katsojaa? Se ei ole riittävästi.

NHL:lle aiheuttaa haasteita myös se, että Yhdysvaltojen ja Kanadan välinen raja on ollut suljettuna maaliskuun 21. päivästä saakka. ESPN:n lähteiden mukaan liiga on harkinnut monien vaihtoehtojen lisäksi Kanadassa oleville joukkueille omaa divisioonaa, jos raja pysyy suljettuna. Foleyn mukaan tämä on todennäköinen vaihtoehto niin pitkään kuin raja pystyy suljettuna.

– En usko, että raja aukeaa ennen tammikuun alkua. En todellakaan. Kanadassa on tullut piikkejä ja he ovat sulkemassa maataan. En usko, että rajaa voidaan ylittää, Foley sanoi.

NHL:n suunnitelmilla on vaikutuksia myös kotoiseen jääkiekon SM-liigaan, sillä moni joukkue on lainannut pelaajia NHL:stä taalaliigan harjoituskauden alkuun saakka kestävillä sopimuksilla.

Lue myös:

Kommentti: Pelaajamarkkinat sekaisin – tervetuloa NHL:n alennusmyynteihin!

Minnesota Wild odottaa suomalaisveskariltaan paljon – Kaapo Kähkönen aikoo taistella NHL-paikasta kynsin ja hampain

Gordie Howen NHL-ennätystä jahtaava Patrick Marleau siirtyi takaisin tuttuun seuraan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat