Osaajat osaavat: kilpailevaan liittoon hypännyt Glen Durrant nappasi yhden huippudartsin arvostetuimmista titteleistä

Englantilainen Glen Durrant osoitti turnauskestävyytensä ja nappasi tiistaina Coventryssä dartsin Premier-liigan mestaruuden.

darts
glen durrant
Glen Durrant voitti Nathan Aspinallin finaalissa lukemin 11–8.Getty Images

Glen Durrant voitti tiistain välierässä vaivoin skotti Gary Andersonin legein 10–9. Andersonilla oli jo kädessään neljä ottelutikkaa, mutta henkien taistossa sitkeä Durrant vei voiton. Finaalissa vastaan asettui yhä nuoreksi kyvyksi tituleerattava maanmies Nathan Aspinall, joka kaatui jo selkeämmin lukemin 11–8.

Durrant osallistui liigaan nyt ensimmäistä kertaa. Hän siirtyi viime vuonna kilpailevan BDO-liiton (British Darts Organisation) kilpailuista PDC-liittoon (Professional Darts Corporation). Palkintopotti liigavoitosta oli 250 000 puntaa eli noin 275 000 euroa. BDO:ssa Durrant on ehtinyt voittaa kolme maailmanmestaruutta.

Premier-liigassa pelaa neljä PDC:n korkeimmalle rankkaamaa pelaajaa ja kuusi villillä kortilla mukaan pääsevää huippuheittäjää. Liigaa oli pelattu helmikuusta alkaen. Tavallisesti turnaus on ohi jo toukokuussa, mutta koronaviruksen takia useita tapahtumia jouduttiin perumaan ja finaaliturnauskin järjestettiin keväisen Lontoon sijasta syksyisessä Coventryssä.

Tämänvuotinen, järjestyksessä 16:s Premier-liiga oli merkittävä sikälikin, että kukaan neljästä finaalissa esiintyneestä pelaajasta (Durrant, Aspinall, Anderson ja Skotlannin Peter Wright) ei ollut mukana viimevuotisessa liigahuipentumassa. Muiden muassa maailman ykköspelaaja, Hollannin Michael van Gerwen, jätettiin finaalinelikon ulkopuolelle.

Wright vei World Grand Prix’n, Kantele mukana Home Tourilla

Keväällä perutut kilpailut ovat tuoneet otteluruuhkaa PDC:n kalenteriin, jossa komeilta kalskahtavia titteleitä muutenkin riittää. Juuri ennen Premier-liigan huipennusta pelattiin Coventryssä World Grand Prix.

Siinä voittoon heitti Walesin Gerwyn Price, joka kukisti finaalissa major-turnausten ensikertalaisen, hollantilaisen Dirk van Duijvenboden legein 5–2.

Puoliammattilainen van Duijvenbode ei pystynyt finaalissa toistamaan turnauksen aiempia hienoja pelejään. Munakoisofarmilla päivätöitä tekevä hollantilainen pärjäsi kuitenkin hienosti ammattilaisten joukossa.

World Grand Prix’n pelimuoto on erikoinen, sillä käytössä on tupla-avaus. Muuten pelimuoto on tuttu 501 tuplalopetuksella.

Isojen televisioitujen turnausten ohessa PDC:ssä on pyörinyt Home Tour 2, jossa PDC:n ammattilaiskiertueella heittävät pelaajat ottelevat kukin omissa kodeissaan ja heitot välitetään vastustajalle videoyhteyden kautta. Suomen Marko Kantele joutui taipumaan vielä kesken olevassa turnauksessa, tosin vasta kolmannella kierroksella.

Lue myös:

Darts sai uuden huippunimen – belgialainen jäi jumiin Englantiin, harjoitteli kovaa ja päihitti lopulta kolme maailmanmestaria

Tässä urheilulajissa on kehitelty erityisen toimiva etäkisamalli – dartsissa taulu paukkuu kotona ja lahjomaton nettikamera välittää tuloksen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat