Hallitus suosittaa harrastustoiminnan kieltämistä kiihtymis- tai leviämisvaiheessa, mutta AVIen toimivalta ei ulotu niiden rajoittamiseen

Aluehallintoviranomaisten mukaan ohjeiden ja suositusten noudattaminen on harrastustoiminnan järjestäjän vastuulla.

Muu urheilu
salibandy kuvitus
Aluehallintoviranomaisilla ei ole oikeutta rajoittaa tavanomaista harrastustoimintaa.Tomi Hänninen

Hallitus antoi torstaina suosituksen, että korkean tartuntariskin ryhmäharrastustoiminta keskeytettäisiin siinä vaiheessa, kun epidemia on alueellisesti kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

Aluehallintoviranomaisten mukaan heidän toimivaltansa ei kuitenkaan ulotu urheiluseurojen ja harrastuskerhojen toiminnan rajoittamiseen, viranomainen kertoi nettisivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Esimerkiksi urheiluseurojen ja muiden harrastuskerhojen toiminta ja tilaisuudet, joissa ei ole yleisöä ja jotka eivät ole kaikille avoimia, eivät ole yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu niiden rajoittamiseen, viraston tekstissä tarkennetaan.

Aluehallintoviranomainen myös toteaa, että osa harrastustoiminnasta voidaan tulkita yleisötilaisuudeksi tai yleiseksi kokoukseksi, ja tällaiset tilaisuudet ovat rajoitusten piirissä.

AVI:n mukaan yleisötilaisuudella tarkoitetaan huvilatilaisuuksia, kilpailuja, näytöksiä ja muita niihin rinnastettavia tilaisuuksia, jotka ovat avoimia yleisölle. Tavanomaiset urheiluharjoitukset ja ryhmäliikuntatunnit eivät "lähtökohtaisesti siten kuulu aluehallintovirastojen määräysten piiriin".

Aluehallintoviranomainen kertoo niin ikään nettisivuillaan, että ohjeiden ja suositusten mukaisesti toimiminen on harrastustoiminnan järjestäjän vastuulla.

Suomen seitsemän lajiliittoa keskustelivat perjantaina nykyisestä korontatilanteesta ja sen vaikutuksista urheiluun. Liitot julkaisivat myös yhteisen kannanoton, jossa painotettiin, että urheilun edustajien on syytä olla mukana keskusteluissa, kun koronarajoituksista ja -ohjeistuksista päätetään.

Lue myös:

Lajiliitoilta yhteinen vetoomus: "Urheilun edustajien on syytä olla mukana keskusteluissa"

Esimerkiksi jääkiekko, salibandy ja kuorolaulu ovat korkean koronariskin harrastuksia – runsaasti hengittäessä lyhytkin kontakti voi riittää

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat