Kärppien karanteeni uusin takaisku jääkiekon liigakaudelle – miten paljon peruutuksia tai siirtoja Liiga vielä kestää?

Koronatilanne vaarantaa jääkiekon liigakauden läpiviennin.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Kärpät
Oulun Kärpät asetettiin kymmenen päivän karanteeniin. AOP

Oulun Kärppien joutuminen koronakaranteeniin oli ikävä takaisku jääkiekon Liigalle. Kärppien joukkueessa todettiin perjantaina koronavirustartunta, ja koko joukkue on asetettu kymmenen päivän karanteeniin.

Kärppien kotipelit TPS:ää vastaan (lauantaina) ja HPK:ta vastaan tiistaina on jo siirretty. Parhaillaan Liiga hakee Jyväskylän JYPille uutta vastustajaa 23. lokakuuta pelattavaan otteluun. Alkuperäisen otteluohjelman mukaan Kärppien piti tuolloin vierailla Jyväskylässä.

– Varasuunnitelmana on hakea JYPille heidän kotipeliinsä Kärppien tilalle toista vastustajaa, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoi Yle Urheilulle.

Kärppien toiminta on kokonaan keskeytetty, joten heidän osaltaan mitään ei voida vähään aikaan suunnitella.

Järvelä ei halunnut spekuloida, miten paljon siirtoja tai peruutuksia Liiga kestää, jotta sarjaa ei jouduta keskeyttämään.

– Hyvä kysymys, johon meillä ei ole suoraa vastausta. Kukaan ei voi tietää olosuhteista eikä meilläkään ole kristallipalloa, josta voisimme ennustaa, mitä tulee tapahtumaan. Joudumme elämään muuttuvien tilanteiden kanssa ja reagoimaan tarpeiden mukaan, Järvelä totesi.

Voidaanko kautta lyhentää?

Mikäli tilanne käy vielä vaikeammaksi, Liigan toimistolla saatetaan joutua miettimään jopa kauden mahdollista lyhentämistä.

– Kaikki vaihtoehdot ovat tarvittaessa mahdollisia. Mutta en halua sitä sen enempää, kun tilanne on nyt sellainen, että hyvä kun tiedämme edes sen, mitä huomenna tapahtuu. Olisi jo lottovoitto, jos näkisimme tulevaisuuden kuukaudeksi eteenpäin. Mennään päivä kerrallaan, Järvelä painotti.

Järvelä huomautti, että koronatilanne koettelee koko maailmaa eikä helppoja ratkaisuja ole.

– Meidän pitää nyt vain elää tämän asian kanssa ja pyrkiä löytämään mahdolliset ratkaisut. Elämän pitää jatkua ja SM-liigankin pitää jatkua. Reagoimme mahdollisuuksien mukaan, Järvelä mietti.

Kärpät pelasi perjantaina KalPaa vastaan Kuopiossa. Tartunnan saanut joukkueen jäsen ei ollut joukkueen mukana Kuopiossa.

Liiga konsultoi Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriä KalPan joukkueen mahdollisen altistumisen osalta. Asiantuntijoiden mukaan altistumista ei ole tapahtunut, joten KalPa voi jatkaa toimintaansa normaalisti.

Päivitetty kello 12.40: Arto I. Järvelän kommentteja täydennetty.

Lue myös:

Oulun Kärpissä koronatartunta – koko joukkueen toiminta keskeytetään karanteenin ajaksi

SM-liigaseurojen tilanne on synkempi kuin luultiin – tappiot voivat nousta miljooniin, pelaajien lomauttaminen loisi "katastrofaalisen tilanteen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat