Liverpool joutui tyytymään pistejakoon sarjakärki Evertonia vastaan – lisäajan maali hylättiin paitsion vuoksi

Liverpool ja Everton tasasivat pisteet Englannin Valioliigan värikkäässä paikalliskamppailussa.

Evertonin Dominic Calvert-Lewin puski kauden seitsemännen maalinsa. Kuva: EPA / AOP

Paikallisottelun 2–2-tasapeli maistui Liverpoolin kannattajista karvaalta lauantain valioliigapelissä Evertonia vastaan. Joukkueen kapteeni Jordan Henderson laittoi lisäajalla pallon kolmannen kerran Evertonin maaliin, mutta VAR-järjestelmä juorusi Sadio Manen olleen tilanteessa paitsiossa.

Paitsio oli joko täpärä tai jopa kyseenalainen. Lisäksi vierasjoukkue Liverpool hallitsi pelitapahtumia, joten Evertonin valmentaja Carlo Ancelotti poistui kentältä valoisammissa tunnelmissa kuin Liverpoolia johtava Jürgen Klopp.

– En nähnyt paitsiota, en tajua sitä, Klopp kommentoi tilannetta BBC:lle.

Ancelotti kiitteli helpottuneena Evertonin hyvää peliä ja asennetta.

– Hyvä testi meille. Pärjäsimme hyvin mestareita vastaan ja nousimme kahdesti tappiolta tasoihin, Ancelotti sanoi puheenvuorossaan.

Maaleja ropisi vuorotellen

Joukkueet iskivät maalinsa vuorotellen. Sadio Mane vei vieraat johtoon jo 3. minuutilla, ja Michael Keane puski tasoituksen ennen avausjakson puoliväliä.

Toisella puoliajalla Yerry Minan purkuyritys lipsahti Mohamed Salahin ulottuville, ja Liverpool pääsi 72. minuutilla uudestaan johtoon egyptiläisen sadannella Liverpool-maalilla.

Dominic Calvert-Lewin pukkasi Evertonin tasoituksen 81. minuutilla. Kauden seitsemännellä osumallaan hän nousi yksin Valioliigan maalipörssin kärkeen. Calvert-Lewin on vasta valioliigahistorian neljäs pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa.

Myös Klopp oli tyytyväinen joukkueeseensa, kun hän oli tovin sulatellut joukkueen hylättyä maalia.

– Suoritus oli hyvä. Se oli huippuottelu ja molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Me dominoimme hyvällä itseluottamuksella pelannutta vastustajaa vastaan, Liverpoolin saksalaisvalmentaja sanoi.

– Tämä oli varmaan paras vierasottelumme minun aikanani. Totta kai olisin halunnut, että joukkue olisi voittanut tämän pelin, mutta olen tyytyväinen joukkueen esitykseen., Klopp jatkoi.

Lopputulos oli helpotus kotijoukkueelle, kun se joutui rimpuilemaan lopun kymmenellä pelaajalla Richarlisonin ulosajon jälkeen. Toisaalta sen edellisestä Liverpool-voitosta tuli lauantaina kuluneeksi tasan kymmenen vuotta, joten voitto olisi ollut juhlava.

Everton on sarjan kärjessä tappioitta ja kolme pistettä Liverpoolin edellä.

Ottelun lopputulos vahvisti Valioliigan kuluvan kauden maalirikasta suuntaa. Liigan neljällä ensimmäisellä kierroksella tehtiin keskimäärin 3,79 maalia ottelussa.

Lue myös: