Hyppää sisältöön

Varamiehisestä HIFK:sta ei ollut vastusta HJK:lle − Nikolai Alho mehusteli jo loppukautta: "Kaikille hieno tilanne"

HJK vankisti asemiaan jalkapallon Veikkausliigan kärkipaikalla. Katso ottelun kaikki kolme maalia jutun pääkuvana olevalta videolta (kuvalähde Ruutu).

hjk väyryne
HJK:n maalintekijöinä kunnostautuivat Tim Väyrynen, Ferhan Hasani ja Roope Riski. (Kuvalähde: Ruutu)

HJK vei kauden toisen Stadin derbyn vakuuttavalla esityksellä 3−0 ja vankisti asemiaan jalkapallon Veikkausliigan kärkipaikalla, kun KuPS hävisi oman ottelunsa FC Honkaa vastaan.

Pitkään peliä hallinnut HJK sai palkintonsa ottelun toisella puoliajalla. Ensin HJK-fanipäätyä huudatti vaihdosta kentälle tullut Tim Väyrynen, joka hyödynsi HIFK-maalivahti Arnold Origin helpon irtopallon, ja viimeisteli HJK:lle tärkeän avausmaalin.

Toista ja kolmatta maalia HJK-fanien ei tarvinnnut odottaa yhtä kauaa, sillä kuusi minuuttia myöhemmin Ferhan Hasani onnistui rangaistuspotkusta. Loppulukemat 3−0:aan nautiskeli Roope Riski 85. minuutilla.

Kauden 14:nnen maalin viimeistellyt Riski varmisteli osumalla paikkaansa maalipörssin kärjessä.

HJK:n laitapuolustaja Nikolai Alho oli luonnollisesti tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen. Alhon mukaan HJK rakensi peliään vielä alussa liian hitaasti ja pelasi varovaisemmin, mutta toisella puoliajalla joukkue sai uuden vaihteen päälle.

− Liikutimme palloa paljon nopeammin, pääsimme murtautumaan ja teimme paikoista maalit, Alho tiivisti joukkueen toisen puoliajan Yle Urheilun haastattelussa.

HIFK:lla paljon poissaoloja

Joukkueiden edellisestä Stadin derbystä muodostui uskomaton trilleri, mutta sunnuntaina pelattu kauden toinen paikalliskamppailu ei tarjonnut samanlaista jännitysnäytelmää.

HJK lähti otteluun ylivoimaisena ennakkosuosikkina, sillä edellisen kerran yli kuukausi sitten ottelun voittanut HIFK joutui pelaamaan ilman pelikielloista kärsiviä Hannu Patrosta, Sakari Mattilaa, Joel Meroa ja Adama Fofanaa.

Ottelun ennakkoasetelma näkyi vahvasti jo ottelun avauspuoliajalla. HIFK pystyi rakentamaan vielä alkuhetkillä yhden maalipaikan, mutta pelin edetessä ote kääntyi yhä vahvemmin HJK:lle. HJK ei kuitenkaan löytänyt tilaa HIFK:n tiivistä puolustuspelistä, ja sarjakärjen yritykset jäivät monta kertaa vaisuiksi.

− Nämä ovat aina vähän outoja, yksittäisiä matseja. Aina alussa molemmat joukkueet ovat varovaista, kuten näkyi ensimmäisellä puoliajalla. Kumpikaan ei halua antaa tilaa linjan taakse, Alho kuvaili paikalliskamppailua.

HJK sai ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä pallon kertaalleen HIFK-verkkoon sivuvapaapotkusta, mutta Miro Tenhon puskumaali hylättiin Ferhan Hasanin rikkeen takia.

HJK ei myöskään onnistunut avauspuoliajan seitsemästä kulmapotkustaan. Lähimpänä olivat Rasmus Schuller ja Daniel O’Shaughnessy, mutta HIFK-vahti Arnold Origi venyi Schullerin etukulmaan suuntautuneen vedon tielle ja O’Shaughnessyn yritys painui takakulmasta ohitse.

Toisella puoliajalla HJK sai uuden vaihteen peliinsä ja löysi tarvittavat aukot HIFK:n puolustuksesta.

− Tiesimme, että jos pidämme palloa ja uskomme omaan juttumme, niin HIFK väsyy. He väsyivät ja saimme paikkoja, joista teimme, Alho kommentoi.

Ilta oli HJK:lle käytännössä täydellinen, sillä FC Honka voitti KuPSin 2−0, ja helsinkiläiset saivat kolmen pisteen eron kuopiolaisiin. HJK:lla ja KuPSilla on vielä kaksi ottelua jäljellä ennen yläloppusarjojen alkamista.

− Tämä on varmasti kaikille Veikkausliigaa seuraaville hieno tilanne, kun sarjataulukko on näin tiukka. Koitamme laittaa fokuksen omaan juttuun, emmekä mieti, miten KuPS tai kukaan muu pelaa. Meidän pitää voittaa omat pelimme, Alho sanaili loppukaudesta.

HIFK:n ja HJK:n kannattajat käyttivät tuttuun tapaan soihtuja katsomoissa. Kuva: Matti Raivio / AOP

Juttua muokattu 18.10.2020 kello 18.55: lisätty Nikolai Alhon kommentit.

Lue myös: