Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Eliisa Hiltunen keilasi värisuoran täyteen ja nousi vaikeuksien kautta mestariksi: "Tuntuu mahtavalta"

Rissanen nousi miesten SM-finaalissa takaa ohi ja otti ensimmäisen mestaruutensa.

keilailu
Eliisa Hiltunen STT Lehtikuva 18.10.2020
Hiltunen keilasi finaalissa 376 pistettä.Markku Ulander / STT Lehtikuva

Lahden keilahallin onnellisin nainen oli sunnuntaina Eliisa Hiltunen. Suomen ykköskeilaajiin lukeutuva Hiltunen, 27, onnistui vihdoin ja viimein kaappaamaan himoitun Suomen mestaruuden.

Lahtelaista Bayta edustavan Hiltusen meriittilistalta löytyy niin himmeämpiä SM- kuin EM-mitaleitakin. Nyt oli täysosuman vuoro.

Hiltunen kaatoi finaalissa vasta 16-vuotiaan superlupauksen, Hämeenlinnan Juvel-Teamia edustavan Mila Nevalaisen pistein 376−329.

− Tuntuu ihan mahtavalta. En olisi vaikean alkusyksyn jälkeen uskonut yltäväni tällaiseen saavutukseen, Hiltunen sanoi hymy herkässä.

Eliisa Hiltunen STT Lehtikuva 18.10.2020
Hiltunen tuuletti voittoaan hymy huulilla.Markku Ulander / STT Lehtikuva

Hiltusen mainitsemat vaikeudet on nyt ainakin toistaiseksi selätetty. Siviilielämässä on riittänyt muutoksia.

− Muutin tammikuussa Turusta Helsinkiin, ja olen sen jälkeen tehnyt paljon opintoja etänä. Korona on sotkenut kisaamista ja myös jonkin verran harjoitteluani. Hyvin stressaavaa aikaa, joten siinä mielessä tämä onnistuminen maistuu aivan erityisen makealta.

Kotimaisen kirjallisuuden opiskelija saa loppuvuodesta käteen maisterin paperit. Sen jälkeen Hiltunen haluaisi etsiä rajojaan keilaajana. Hän kävi vuonna 2019 pelaamassa kolme kisaa Amerikan ammattilaiskiertueella. Kokemus oli niin upea, että Hiltunen halajaa sinne takaisin.

− Kun vain saisi sen verran rahoitusta kuntoon, että pystyisin elämään siellä jonkin aikaa. Olisi mahtavaa keilata useampi kisa putkeen ja katsoa, mihin rahkeet riittäisivät.

Rissasen unelma toteutui

Miesten SM-finaalissa Ylöjärven Kierrehirmujen Santtu Tahvanainen ja varkautelaisen Mainarien Juho Rissanen etenivät lähes tasatahtia, kunnes toisen sarjan alussa iskun päälle saanut Rissanen nousi takaa rinnalle ja ohi. Suomen mestaruus oli lupsakkaan savolaisen uran ensimmäinen. Poika tuli kotiin pistein 451−435.

− Tästä olen unelmoinut pikkupojasta lähtien. Tuntuu aivan mielettömän hyvältä. Ei tämmöistä osaa kuvitella ennen kuin se on konkretiaa, 24-vuotias maajoukkuekeilaaja sanoi tyytyväisenä.

Lue myös:

16-vuotias Mila Nevalainen varmisti jo ensimmäisen aikuisten SM-mitalinsa – "Mitä tahansa siellä käy, niin voin olla tosi tyytyväinen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat