Järkyttävän kova suoritus! Suomen Kati Ahokas juoksi MM-kisassa yhteen menoon 40 tuntia ja lähes 270 kilometriä

MM-kisaan osallistuneista 300 juoksijasta vain 37 oli enää jäljellä kun 40. kierros alkoi.

Muu urheilu
Kati Ahokas tuulettaa voittoa
Tomi Hänninen

ESPOO. Helsinkiläinen Kati Ahokas on voittanut Suomen satellittikilpailun Backyard Ultran MM-kilpailussa (siirryt toiseen palveluun) Espoossa. Ahokas juoksi 6,7 kilometrin lenkkiä yhtäjaksoisesti 40 tunnin ajan keräten huiman liki 270 kilometrin saaliin.

Backyard Ultrassa kilpailua käydään niin pitkään, kunnes vain yksi juoksija on enää jalkeilla. Ahokkaan kanssa 40. kierrokselle lähti ahvenanmaalainen Emil Söderlund, joka joutui kuitenkin lopettamaan juoksun kesken kierroksen.

Kati Ahokas juoksee pimeässä
Tomi Hänninen

Lajin MM-kilpailuna pidetty Big Dog's Backyard Ultra on käyty perinteisesti Yhdysvaltojen Tennesseessä, mutta koronapandemian aiheuttamien matkustus- ja kokoontumisrajoitusten takia kilpailu järjestettiin samanaikaisesti yli 20 maassa. Kilpailupaikat olivat toisiinsa yhteydessä videopuhelun avulla.

Kunkin maan satelliittikilpailu päättyy aina sitä mukaa, kun maan viimeinen juoksija on maalissa. Näin Ahokas ei huimasta suorituksestaan huolimatta enää voinut jatkaa maailmanmestaruuden jahtaamista.

Suomalaisjuoksijan suorituksen kovuutta kuvaa kuitenkin se, että maailman kovimmista ultrajuoksijoista koostuneesta 294 kilpailijan joukosta Ahokas oli yksi 37 juoksijasta, jotka olivat enää mukana, kun 40. kierros starttasi.

Joukkeiden välisessä kisassa Suomi oli ennen 40. kierrosta kuudennella sijalla. Kisan johdossa oli Belgia. Joukkuekisan voittaa maa, joka kerää kisan aikana kovimman kokonaiskilometrisaaliin.

Henkilökohtaiseen maailmanmestaruuteen on vaadittu aiemmin jopa 68 tunnin suoritusta. Viime vuonna kisan voitti Yhdysvaltojen Maggie Guterl 60 tunnin juoksulla.

Yle Urheilu tutustui Kati Ahokkaan uskomattomaan juoksutarinaan jo ennen MM-kisaa. Voit lukea tästä, kuinka liikuntaa vastaan nuorena kapinoineesta Ahokkaasta on tullut vain muutamassa vuodessa tähti suomalaiseen ultrajuoksuun.

Alla olevasta videosta voit katsoa tunnelmia viikonlopun Espoon kisasta.

Kati Ahokas juoksee backyard ultran MM-kisassa

Lue myös

Tytär häpesi äidiltä saamiaan verkkareita eikä halunnut olla urheilija – pian Kati Ahokas juoksee kilpaa maailmantähtien kanssa, kunnes jalat eivät enää kanna

Maailman rankimman juoksukisan ideoinut kulttihahmo keksi uuden hullutuksen, joka rantautui viikonloppuna Suomeen – tällainen on kisa, jossa juostiin kirjaimellisesti viimeiseen asti

Suomalainen Mikael Heerman on osallistunut kahdesti Netflix-hitiksi nousseeseen selviytymistaisteluun – vain 15 ihmistä on selvittänyt hurjan kisan, joka vetää 50-vuotiasta urheilijaa yhä puoleensa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat