Suora

  • Monza, EK 4 - live
  • Elävä arkisto esittää

HIFK:n Otto Koivula on valmis pelaamaan koko kauden SM-liigassa – NHL-legenda ohjeisti nuoren sentterin tarkasti ennen sopimusta

Helsingin IFK:lla on riveissään neljä nuorta NHL:n lainapelaajaa. Otto Koivula on Helsingissä New York Islandersin sopimuspelaajana.

jääkiekko
Otto koivula
Otto Koivula on pelannut HIFK:ssa kolme ottelua ja viimeistellyt yhden maalin.AOP

Jääkiekon SM-liigan Helsingin IFK houkutteli lyhyessä ajassa riveihinsä kiinnostavia NHL-lahjakkuuksia. Ruotsalaishyökkääjä Erik Bemströmin vanavedessä HIFK:hon pestattiin Pohjois-Amerikasta myös suomalaishyökkääjät Antti Suomela, Joona Luoto sekä Otto Koivula. Koko nelikon odotetaan tekevän tulosta joukkueen hyökkäyspelaamisessa sekä paikkaavan joukkueen ilkeää loukkaantumissumaa.

New York Islandersin organisaatioon kaksi kautta kuulunut Koivula, 22, pelasi edellisen kerran SM-liigaa kasvattajaseurassaan Ilveksessä keväällä 2018. Ilves-turkki on vaihtunut tällä kertaa monien yllätykseksi HIFK:n punaisiin.

– HIFK:sta tarjottiin paras mahdollisuus päästä pelaamaan ja tarjottiin myös hyvää roolia joukkuesta. Täällä on hyvä ympäristö toimia ja sen takia valitsin HIFK:n, Koivula valottaa Yle Urheilulle.

– Täällä on hyviä jätkiä joukkueessa eli mikäpä tässä ollessa. On kiva olla Helsingissä, hän toteaa hymyillen.

Koivula ehti pelata kaksi täyttä SM-liigakautta Ilveksessä, ennen kuin Pohjois-Amerikka kutsui nopeasti, kuten nykyään niin monia nuoria suomalaispelaajia. Koivulan mukaan Suomen kaukaloissa on ehtinyt tapahtua nopeasti edistystä.

– Peli on muuttunut siitä kun viimeksi pelasin SM-liigassa. Peli on mennyt paljon aktiivisempaan suuntaan, minkä huomasin täällä heti ensimmäisessä pelissäni. Vastustaja (Ässät) käänsi peliä todella nopeasti ja sitä mekin yritämme tehdä, Koivula arvioi.

– Kyllä peli SM-liigassa on muuttunut mielestäni parempaan suuntaan ja minusta on kiva pelata aktiivista lätkää.

Otto Koivula
Otto Koivula on pelannut Islanders-nutussa 12 NHL-ottelua.Getty Images

Koivula kiittelee helsinkiläisjoukkueen pukukopin henkeä, vaikka HIFK:ssa onkin mukana Pohjois-Amerikan keikkatyöläisiä, joiden aika joukkueen palveluksessa päättyy ennemmin tai myöhemmin.

– Joukkueessa on hyvä sekoitus erilaisia pelaajia pukukoppi täynnä. On ollut helppo tulla tähän ryhmään, sillä porukassa on vanhaa ja nuorta pelaajaa sekaisin, hän toteaa.

Koronan aiheuttama epävarmuus tulevan NHL-kauden kohtalosta mietityttää varmasti kaikkia SM-liigaan saapuneita NHL-apuja, Koivula mukaan lukien.

– Tilanne on todella epävakaa sekä Suomessa että Pohjois-Amerikassakin, miten tätä kautta ylipäänsä pystytään pelaamaan. Kaikkeen pitää olla varautunut.

– Jos NHL:ää tai AHL:ää ei pelata lainkaan, niin olen valmis pelaamaan koko kauden SM-liigassa. Oma sopimukseni HIFK:ssa kestää marraskuun loppuun eli keskitytään nyt aluksi siihen, Koivula toteaa.

SM-liiga tarkkaan harkittu askel

Koivulaa ei lähetetty New York Islandersin organisaatiosta Suomeen lainkaan kepeällä ohjeistuksella, vaan SM-liigaan siirtyminen oli tarkan harkinnan lopputulos.

– Käytiin todella pitkät keskustelut sekä Islandersin GM:n Lou Lamoriellon että HIFK:n Tobias Salmelaisen kanssa ajastani täällä ja siitä miten täällä toimitaan, Koivula valottaa.

Islandersin general manager Lou Lamoriello on alansa legenda. Jo 77-vuotias, kaiken nähnyt maineikas GM paneutuu edelleen täydellä tarmolla seurajohtajan tehtäviin tarkalla pelisilmällään.

– Lou antoi tiukat ohjeet siitä, että täällä on kehityttävä, eikä vain keskityttävä pelaamaan. Hän painotti kehittymistä sentteripelissä yleisesti, mukaan lukien esimerkiksi aloitukset.

– Lou on legendaarinen GM, joka on nähnyt urallaan varmaan tuhansia pelaajia eli hän tietää mistä puhuu. Hän painotti, että minun on mentävä sellaiseen ympäristöön, jossa on kovaa kilpailua pelipaikoista ja jossa nuoret pelaajat kehittyvät koko ajan, Koivula sanoo.

Otto Koivula kuvassa
Koivula sai tarkat ohjeet Islandersin seurajohdolta.Getty Images

New York Islanders on terävöitynyt uskottavaksi ja erittäin kilpailukykyiseksi NHL-organisaatioksi juuri Lamoriellon sekä päävalmentaja Barry Trotzin muovauksessa.

– Siellä on niin kovat sepät johdossa, että seuran kulttuuri muuttui heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Islandersin organisaatio on hyvä paikka kehittyä, Koivula kiittelee.

Raamikas, yli 190-senttinen Koivula on päässyt haistelemaan NHL-pelin vaatimuksia 12 ottelussa, mutta tamperelainen on pelannut pääosin AHL-joukkueen Bridgeportin riveissä. Taistelu vakiopaikasta Islandersin keskushyökkääjäkaartiin on hänellä siis menossa.

– Se on iso urakka, sillä sentterin paikalle on niin hyviä pelimiehiä ja kilpailu on kovaa. Olen valmis ottamaan haasteen vastaan ja taistelemaan kunnolla vakiopaikasta.

– Islandersissa peräänkuulutetaan, että haasteet on otettava vastaan ja on oltava valmis kilpailemaan. Sitä vartenhan olen nyt täällä kehittymässä uutta kautta varten, jotta vakiopaikka joukkueesta irtoasi, Koivula painottaa.

Lue myös:

Ilvekselle kova vahvistus: Arizonan huippulupaus Barrett Hayton lainapestillä Tampereelle

SM-liigassa pelaavan suomalaislupauksen elämä mullistui teini-ikäisenä leijonapaidassa – Ruben Rafkin on TPS:n nuori tähti, jolle NHL:n varaustilaisuus oli shokki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat