Hyppää sisältöön

Aituritähti Warholmille tulee huono omatunto lepopäivästä – "Harjoitteleminen on elämäni"

Norjalainen Euroopan ennätysmies rikkoo perinteisiä käsityksiä harjoittelusta eikä pidä lomaa kisakauden jälkeen.

Karsten Warholm juoksi elokuussa 400 metrin aitojen ennätyksensä 46,87. Kuva: EPA-EFE/MARTIN DIVIS​EK

Norjan aituritähti Karsten Warholm rikkoo perinteisiä harjoittelun käsityksiä, sillä hän ei kaipaa lepojaksoa yleisurheilun kilpailukauden jälkeen. Uransa parhaan kauden 400 metrin aitajuoksussa kilpaillut Warholm harjoittelee jo täyttä päätä ensi kesää kohti.

– En ole pitänyt taukoa kisakauden ja uuden harjoituskauden välissä sen jälkeen, kun aloin harjoitella Leifin kanssa, Warholm kertoi uutistoimisto NTB:lle.

Leif on Warholmin valmentaja Leif Olav Alnes. Ilman lomaa on kulunut jo viitisen vuotta, sillä kaksikko vannoo jatkuvuuden nimiin.

– Harjoitteleminen on elämäni. En selviä päivästä, jos siihen ei kuulu harjoittelua. Tulee huono omatunto, Warholm kertoi tavatessaan norjalaismediaa viime viikolla.

Warholm juoksi elokuussa Tukholmassa 400 metrin aitojen ennätyksensä 46,87. Tulos on Euroopan ennätys ja uupuu vain yhdeksän sekunnin sadasosaa yhdysvaltalaisen Kevin Youngin maailmanennätyksestä 46,78. Youngin ME on vuodelta 1992.

Ratakierroksen aitajuoksussa vain neljä miestä on kiirehtinyt alle 47 sekunnin aikaan. Warholm on heistä ainoa, joka on alittanut rajan kahdesti. Ensimmäisen kerran hän onnistui siinä 2019 Zürichissä, missä hän kellotti ajan 46,92.

Sileällä 400 metrillä Warholm juoksi viime kesänä ennätyksensä 44,87, ja harvinaisella 300 metrin aitamatkalla hän juoksi maailmanennätyksen 33,78 Oslossa kesäkuussa.

Karsten Warholm. Kuva: AOP

– Kausi oli monella tapaa inspiroiva. Luulimme kesäkuussa, että kisaan vain Oslon kutsukisassa, Warholm viittasi koronaviruspandemian vaikeuttamaan kilpailukauteen. Alkukesä toi myös loukkaantumisen, mutta elo-syyskuussa Warholm oli taas otsikoissa hurjilla tuloksillaan.

– Olen ylpeä siitä, miten hyvin onnistuimme, 24-vuotias Warholm sanoi.

Warholm on 400 metrin aitojen kaksinkertainen maailmanmestari (2017 ja 2019) sekä Berliinin EM-kisojen mestari vuodelta 2018. Warholmin mukaan hänellä ja valmentajalla on aina mielessä asioita, joita pitää kehittää.

– Horisontissa on uusia tavoitteita, Warholm totesi.

Lue myös:

.
.