Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Norwichin päävalmentaja ylistää maalijyvänsä kadottanutta Teemu Pukkia – pitää kritiikkiä hölynpölynä: "Yhä yksi parhaista"

Norwichin päävalmentaja Daniel Farke aikoo jakaa hyökkääjiensä kuormaa jatkossakin.

jalkapallo
Teemu Pukki
Teemu Pukki etsii kadonnutta maalijyväänsä.Getty Images

Vielä vuosi sitten Teemu Pukki takoi maaleja Valioliigassa. Kuluvan kalenterivuoden aikana maalihanat ovat tyrehtyneet, sillä Pukki on tehnyt Norwichille koko vuonna vain yhden pelitilannemaalin.

Viime lauantain Mestaruussarjan ottelussa Rotherhamia vastaan Pukki aloitti penkin puolelta ja tuli kentälle 80. minuutin kohdalla. Norwich nousi lopulta voittoon avauskokoonpanoon Pukin tilalle nostetun Jordan Hugillin rangaistuspotkumaalilla.

Ennen maajoukkuetaukoa Derbya vastaan rangaistuspotkussa epäonnistunut Pukki on saanut ajoittain osakseen arvostelua, mutta Norwichin päävalmentaja Daniel Farke pitää negatiivisia puheita hölynpölynä.

– Teemun arvosta joukkueelle ei tarvitse edes keskustella, se olisi aivan hullua. Hän on yhä yksi sarjan parhaista pelaajista ja voitti kaksi vuotta sitten maalikuninkuuden. Sitten hän vei Suomen EM-kisoihin ja teki kaksinumeroisen määrän maaleja Valioliigassa, Farke muistutti Norwich Evening Newsin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Farke huomautti, että Pukki on yksi eniten minuutteja koko Englannissa pelanneista pelaajista viimeisen kahden vuoden aikana. Kauden 2018–2019 alusta lähtien suomalainen on pelannut seura- ja maajoukkuetasolla huimat 109 kilpailullista ottelua. Saksalaisvalmentaja aikoo jatkossakin jakaa kuormaa hyökkäyksessä Pukin, Hugillin ja nuoren Adam Idahin välillä.

– Teemu alkoi väsyä viime kauden loppua kohden. Tehtäväni on pitää hänet tuoreena. Mielestäni meidän ei tarvitse epäillä hänen kykyjään.

Pukin penkitystä lauantain ottelussa ei voinut pitää yllätyksenä, sillä kotkalainen urakoi maajoukkuetauolla Huuhkajien Kansojen liigan kamppailut Bulgariaa ja Irlantia vastaan. Lisäksi Pukki on kärsinyt vammasta, jonka vuoksi hän joutui pelaamaan yhden Mestaruussarjan ottelun jalka puudutettuna.

Farken mukaan Pukille annettiin lisälepoa maaotteluiden jälkeen, sillä hän sai palata harjoituksiin muuta joukkuetta myöhemmin.

– Hän on supertähti Suomessa ja pelaa jokaikisen ottelun maajoukkueessa, joten ensi kesään asti hän saattaa pelata joka kolmas päivä. Annan hänelle lepoa, jos vain pystyn, Farke sanoi.

Norwich kohtaa tänään Mestaruussarjan ottelussa Birminghamin kotikentällään Suomen aikaa kello 21.45.

Lue myös:

Olkapäävammasta kärsivä Huuhkajien pelaaja Lassi Lappalainen joutuu leikkaukseen – ei pelaa enää tällä MLS-kaudella, kertoo seura

Saako arabirahoilla pumpattu PSG vihdoin pitkään jahtaamansa palkinnon? Nämä viisi asiaa sinun tulee tietää alkavasta Mestarien liigan kaudesta

Robert Taylor on noussut vaihtopenkiltä Huuhkajien ratkaisijaksi – oma isä antaa yhä suoraa palautetta: "Hän on aina saanut kuulla, jos pelit eivät ole menneet hyvin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat