Suora

 • Hiihdon MC: Ruka, sprintin karsinnat
 • Urheilustudio 27.11.
 • Yhdistetyn maailmancup, mäkiosuus HS 142
 • Urheilustudio 27.11.
 • Hiihdon maailmancup, sprintit (p)
 • StarCraft 2: talviturnaus
 • Urheilustudio 27.11.
 • Yhdistetyn maailmancup, hiihto-osuus 5 km
 • Urheilustudio 27.11.
 • Rytmisen EM, joukkueiden 2-ottelun vanne-keilat -ohjelma
 • "Jotain on pielessä, jos on hiljaista" - viimeisen päälle hiottu kommunikaatio auttaa, kun olympiapurjehtijat Ruskola ja Wulff väsyvät toisiinsa
 • Urheilustudio 27.11.
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142 karsintakilpailu

"Kai tämä jotain hulluutta on" – harvinainen monitoimimies Petteri Nykky nauttii kahdesta lajista niin paljon, ettei ehdi käymään edes mökillä

Salibandymaajoukkueesta tuttu Petteri Nykky aloittaa ensi vuonna myös golfin maajoukkuevalmentajana. Nykky kertoo, että kaksi rautaa on ollut kuumana jo pidemmän aikaa.

golf
Petteri Nykky
Petteri Nykky on valmentanut Suomen salibandymiehet kolmeen MM-kultaan.Matti Raivio/AOP

Petteri Nykyllä on ollut jo kymmeniä vuosia salibandymaila toisessa ja golfmaila toisessa kädessä. Ensi vuoden alusta Nykky tarraa golfmailaan entistä kovempaa kiinni, kun hän aloittaa golfin maajoukkuevalmentajana. Nykyn valmennuspesti on ensivaiheessa kaksivuotinen, ja päävastuuna on miesten ja poikien valmennus.

Nykky kertoo Yle Urheilulle, että uutta pestiä piti jonkin aikaa tuumia aikataulullisista syistä, koska hän toimii myös miesten salibandymaajoukkueen valmentajana.

– Pitkään pohdin tätä, ettei tule päällekkäisyyksiä lajien kanssa. Saanko aikataulut osamaan kohdilleen leirien sekä MM- ja EM-kisojen osalta? golfautosta, töiden parista tavoitettu Nykky kertoo.

– Mutta niin se on ollut minulla aiemminkin, että aamupäivä on golfia ja illat menee salibandyn parissa. Ei tässä työmäärä tule varmaan lisääntymään. Nyt saan tehdä kahta intohimoa, Nykky iloitsee.

"Olen pitänyt edesmenneen isäni ohjeista kiinni"

55-vuotias Nykky tunnetaan paremmin Suomen salibandymaajoukkueen peräsimestä kolmella MM-kullallaan. Tiistaina myös tiedotettiin, että Nykky jatkaa salibandymaajoukkueen päävalmentajana vuoden 2022 loppuun saakka. Uusi sopimus kattaa ensi vuodelle siirretyt MM-kotikisat.

Salibandyn ohessa intohimoinen urheilumies on valmentanut jo vuosia suomalaisia golffareita. Nykyn henkilökohtaisiin valmennettaviin kuuluu muun muassa Suomen ykköspelaajaksi noussut Matilda Castren.

Nykyn mukaan salibandyn ja golfin lajiliitot ovat suhtautuneet myönteisesti siihen, että hän on mukana molemmissa maajoukkuevalmentajana.

– Salibandyssa on iso tukiryhmä taustalla ja olen siellä enemmän tarkkailija. Golfissa työ on enemmän ollut yksilöohjeistusta. Molemmissa haluan kehittyä ja mennä eteenpäin.

Onko sinulla aikaa enää mihinkään muuhun?

– Olen niissä paikoissa töissä, missä haluan olla. Kotona rouvan kanssa juteltiin, kerkeänkö enää kotiin. Sanoin, että yöksi ehdin, Nykky hymähtää ja jatkaa.

– Olen pitänyt edesmenneen isäni ohjeista kiinni. Hän sanoi, että kannattaa olla sen verran hullu, että on hyvä olla. Kai tämä jotain hulluutta on, kun näin intohimoisesti golfiin ja salibandyyn suhtaudun.

Nykky myöntää, että urheilu on vienyt menneessään jo aikoja sitten. Hän ehtii enää harvakseltaan käymään Keski-Suomessa mökillään.

– Varmaan viimeisen kymmenen vuoden aikana olen kerran käynyt yhden päivän reissun siellä pyörähtämässä. Ei tässä nyt oikein ehdi muualle.

Suomi salibandyn MM-kisoissa.
Suomi salibandyn MM-kisoissa.Ville Vuorinen / Salibandyliitto.

Nykky uskoo, että salibandy ja golf tukevat toisiaan. Nykky kertoo, että esimerkiksi moni Suomen maajoukkuetason salibandyn pelaaja on hakenut erilaista ärsykettä golfnurmelta.

– Salibandyssakin pitää osata samalla tavalla määritellä vauhtia syötöissä. Olen houkutellut salibandyn pelaajia golfiin, se hyvin mittaa paineensietokykyä.

– Ja muistan, kun maajoukkueen kanssa valmistauduimme vuoden 2008 kisoihin, niin meitä oli kaksi ryhmää golffareita mukana.

Vaikka Nykky on useimmiten töissä ja liikkellä, hän kertoo, että tänä tiistaina koti kutsuu kuitenkin jo aikaisin illalla. Ohjelmaan kuuluu muun muassa koiran ulkoiluttamista.

Lue myös:

Salibandyn mestarivalmentaja Petteri Nykky golfin maajoukkuevalmentajaksi – “Golf tulee olemaan aiempaa isommassa ja merkittävämmässä roolissa”

Salibandyn pääsarjajoukkue TPS karanteeniin – joukkueessa koronatartunta ja kaksi peliä siirtyy

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat