Suomalaishiihtäjä löi pöytään kovan faktan tulevasta kaudesta: “Suomen kisat tärkeämmät kuin aikaisemmin”

Katri Lylynperää mietityttää vähäinen kisamäärä tulevalla hiihtokaudella.

hiihto
Katri Lylynperä
Katri Lylynperä haluaa tehdä huipputulosta heti kauden alussa. Tomi Hänninen

Suomen hiihtomaajoukkueen Katri Lylynperä toteaa tiukan tilanteen tulevan hiihdon maailmancupin kauden kynnyksellä.

Jo marraskuun alussa alkavalla kilpailukaudella Suomessa pitää olla heti iskussa. Rukalla on tarkoitus aloittaa maailmancup marraskuun lopussa. Suomen cup alkaa Vuokatissa 7.–8. marraskuuta.

– Fakta on niin, että ensimmäistä kisoista lähtien pitäisi pystyä tekemään tulosta. Ensinnäkin pääsisi maailmancup-kiertueelle mukaan ja saisi sitten näytönpaikkoja, Lylynperä kertoi Yle Urheilulle.

– Olen laskenut, että Suomen kisat ovat tärkeämmät kuin aikaisemmin.

Kauden keskellä ei Lylynperän mukaan ole nimittäin tarjolla välttämättä hirveästi näyttöpaikkoja. Skandinavia cupin avauskilpailu joulukuussa Ruotsissa on peruttu.

– On se vähän mietityttänyt, jos sattuu sairastumaan alkukaudesta. Missä on sitten paikkoja näyttää olevansa kunnossa ja voisi hypätä maailmancupin takaisin mukaan? Joulukuun Skandinavia cupin kilpailu on ollut yksi paikka, jossa on pystynyt näyttämään kuntoa.

Nyt Skandinavia cupin olisi tarkoitus alkaa Norjassa tammikuussa, mutta sekään ei ole Lylynperän mielestä kovinkaan varmaa.

– Mutta Norjassa on oltu asioista vielä tarkempia kuin Ruotsissa. Saa nähdä, mitä Skandinavia cupille käy, Lylynperä sanoo.

– Katsotaan, saadaanko mahdollisesti muutoksia Suomen cupin kisakalenteriin tai ylipäätänsä Suomen kilpailukalenteriin. Se on aika pitkälti rakennettu Skandinavia cupin ja maailmancupin ehdoilla. Jos sieltä alkaa tulla tilaa, voi tulla mahdollisesti uusia kilpailuja.

Viime kaudella Lylynperä nappasi uransa parhaan maailmancupin sijoituksen, kun hän oli 12:s Dresdenin sprintissä. Lylynperä ylsi ensimmäistä kertaa urallaan tuolloin maailmancupissa sprintin välieriin. Lylynperä pääsi koko kaudella kolme kertaa neljästä erävaiheeseen. Ennen viime kautta Lylynperä oli ollut erävaiheessa yhteensä viisi kertaa.

26-vuotias hiihtäjä toteaa, että harjoituskausi on menty vahvasti sprintti edellä.

– Viime kaudella oli jonkin verran syvempiä monttuja, jotka oli kaivettu harjoittelulla. Nyt niitä monttuja on yritetty välttää. Olemme pyrkineet reagoimaan vähän aiemmin harjoittelun tuomaan kuormitukseen. Olemme onnistuneet siinä aika hyvin. Toivottavasti emme ole keventäneet liikaa, Lylynperä sanoo.

Lue lisää:

Moni suomalaishiihtäjä olisi pitänyt järkevänä ampumahiihdon mallia maailmancupissa – Kerttu Niskanen paljasti päinvastaisen sisäpiiritiedon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat