Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen avaa lomautuksensa taustoja – valmennustyön jatkuminen vielä täysin auki

SM-liigaseura JYP lomautti valmentajansa Pekka Tirkkosen ja Ari Santasen vuoden loppuun saakka.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Pekka Tirkkonen
Pekka Tirkkonen toimii toista kauttaan JYPin päävalmentajana. Hänen sopimuksensa seuran kanssa päättyy tähän kauteen.Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigaa pelaava JYP tiedotti keskiviikkona yt-neuvotteluistaan. Seura päätyi lomauttamaan sekä päävalmentajansa Pekka Tirkkosen että apuvalmentajansa Ari Santasen vuoden loppuun saakka. Samalla pelaajien palkkoja leikattiin jo toista kertaa tänä vuonna.

JYPin tiedotteessa todetaan, ettei valmentajien kanssa löydetty yhteistä neuvottelutulosta sopimismallilla, minkä vuoksi seuran piti tehdä muita ratkaisuja.

Mistä on käytännössä kyse? Yle Urheilun tavoittama Tirkkonen kertoo, että koko valmennus piti yt-neuvotteluissa yhteistä linjaa ja antoi oman päätöksensä seuralle, minkä jälkeen seura teki oman ratkaisunsa. Tirkkonen ei pysty valottamaan tarkemmin sitä, millaisesta päätöksestä oli kysymys.

– Oli tiedossa, että jonkinlaista sieltä saattaa tulla, mutta tässä muodossa, niin totta kai tämä on tiukka paikka. Tuossa oli kuitenkin muutama voitto alla viikonlopulta ja joukkueen peli oli meidän mielestämme menossa oikeaan suuntaan, päävalmentaja kertoo puhelimitse.

JYPin valmennuksesta vastaavat vuoden loppuun saakka Jukka Varmanen, jyväskyläläisten kehityspäällikkö Jussi Tupamäki ja osa-aikaisesti maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä.

Tirkkonen ei halua spekuloida sitä, millaisia vaikutuksia valmennuksen keventämisellä voisi olla urheilullisesti.

– Sen aika näyttää, millainen tilanne on. Meillä on kokeneita pelaajia ja hyvä joukkuehenki.

Vielä Tirkkonen ei osaa sanoa, osallistuuko hän jollain tapaa joukkueen tekemiseen lomautuksestaan huolimatta.

– Nyt tieto on niin tuore, ettemme ole tehneet vielä sen enempää suunnitelmia. Tässä olemme sulatelleet ja muuta. Katsotaan nyt, miten tässä aika kuluu.

Valmentajat kuuluvat työttömyyskassaan ja ovat oikeutettuja ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan.

Pelaajilla unettomia öitä

JYPin kausi lähti liikkeelle yskähdellen. Neljästä ensimmäisestä pelistä joukkue voitti vain yhden, kun Jukurit kaatui Mikkelissä lukemin 4–3.

Viime viikolla jysähti tieto, että seura aloittaa jo toiset yt-neuvottelunsa reilun puolen vuoden sisällä. Hankalasta tilanteesta huolimatta JYP venyi viikonloppuna kahteen voittoon SaiPasta ja nousi sarjataulukossa yhdeksänneksi.

Tirkkonen jakaa pelaajilleen kiitosta siitä, miten he ovat keskittyneet peleihin, vaikka murehdittavaa on ollut pelillisten asioiden lisäksi yt-neuvotteluissa.

– Jokaisella tämä tilanne on taustalla tuntunut, mitä olen poikien kanssa jutellut, on vaikuttanut yöuniin ja muuta. Siihen nähden keskittyminen ja tekeminen on ollut ihan hyvällä tasolla. Toivottavasti joukkue pystyy suorittamaan jatkossakin hyvin, Tirkkonen sanoo.

JYP pelaa seuraavan kerran perjantaina, jolloin se kohtaa Vaasan Sportin kotonaan kello 18.30.

Lue myös:

JYPin neljän tilikauden tappiot noin 3,7 miljoonaa – seurajohto ehdotti valmentajille turhaan palkanalennuksia: "Näissä olosuhteissa ihan välttämättömiä päätöksiä"

JYP päätyi kovaan ratkaisuun: päävalmentaja Pekka Tirkkonen lomautetaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat