Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kobrat kiri yllätykseen mestarijoukkue Karhua vastaan Pohjanmaan paikalliskamppailussa – Seagulls ja Pyrintö jatkoivat voittokulkuaan

Kobrien lisäksi keskiviikon kierroksella voittoihin ylsivät Joensuun Kataja, Tampereen Pyrintö, Helsinki Seagulls ja Lahti Basketball.

Korisliiga
Timo Heinonen
Timo Heinonen upotti 20 pistettä, kun Helsinki Seagulls kukisti kotonaan Kouvot.Matti Raivio / AOP

Miesten Korisliigan Pohjanmaan paikallispeli päättyi yllätykseen, kun Lapuan Kobrat nousi kotipelissään huimalla kirllä 84–78-voittoon puolustavasta mestarista Kauhajoen Karhu Basketista.

Karhu Basket johti viimeisen neljänneksen alussa jo 16 pisteellä, mutta Kobrat vei viimeisen kympin peräti 33-13.

– Hyökkäyspelimme ei sujunut oikein missään vaiheessa, mutta lopussa löysimme puolustukseen ylimääräisen vaihteen ja vähän erikoisella viisikolla saimme takaa-ajon aikaan, tiivisti voiton Kobrien valmentaja Ville Turja.

Justin Pierce heitti Kobrille 21 ja Antto Nikkarinen 16 pistettä. Okko Järvi ja Collin Malcolm päätyivät vieraista 23 pisteeseen.

Korihait kiusasi Katajaa

Myös Joensuussa muhi yllätys lähes kolme jaksoa, kun Uudenkaupungin Korihait piinasi Katajaa. Kataja otti kuitenkin kauden ensimmäisen voittonsa lopulta selvästi 101–82.

Korihait johti peliä kolmannen jakson lopulle, kunnes Kataja vei jakson viimeisen kolmeminuuttisen 16–1. Tuon jälkeen Kataja juoksi selvään voittoon.

Rashard Odomes teki Katajalle 26 ja Phil Fayne 25 pistettä. Trey Zeigler oli Korihaiden tehokkain 21 pisteellä.

Tampereen Pyrintö porskuttaa Korisliigan kärkikolmikossa puhtaan pelin joukkueena KTP-Basketin ja Helsinki Seagullsin kanssa. Pyrintö otti kauden kolmannen voittonsa, kun se kukisti kotipelissään Kaarinan Ura Basketin 100–86.

Vieraat johtivat toiselle neljännekselle, mutta sen jälkeen hyvin heittänyt Pyrintö hallitsi peliä. Shawn Hopkins heitti Pyrinnölle 22 ja Brady Skeens 15 pistettä. Matti Nuutinen ja Javan White päätyivät vieraista 15 pisteeseen.

Helsinki Seagulls jatkoi voittokulkuaan 93–71-kotivoitolla Kouvoista. Seagulls pohjusti voittonsa toisella neljänneksellä, jonka se vei 34–14. Tuon jälkeen loppupeli palloteltiin tasaisesti.

Timo Heinonen heitti Seagullsille 20 ja Antti Kanervo 17 pistettä. Kouvoista Antonio Ballard keräsi myös 17 pinnaa.

Lahti Basketball otti BC Nokiasta vakuuttavan 106–89-kotivoiton. Lahti voitti ensimmäisen neljänneksen 26–10 ja hallitsi tuon eron turvin peliä loppuun asti.

Kotivoittoa rakensivat Alex Campbell 23:lla ja Ville Karvonen 17 pisteellä. Jeffery Garrett teki BC Nokialle 19 pistettä.

Lue myös:

KTP-Basket voitoillaan Korisliigan kärkeen

Tarjouksia on satanut, mutta Petteri Koponen etsii yhä uutta seuraa ja vääntää Bayern Münchenin kanssa – myös paluu Susijengiin on vaikeaa

Puolustava mestari Karhu Basket aloitti kotiottelunsa voitolla – päävalmentaja löysi kauhajokisten pelistä vielä reilusti parannettavaa

Vilpas joutui vaikeuksiin Kobrien kanssa: "Tuskien taival"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat