Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Grosjean ja Magnussen ilmoittivat lähtevänsä Haasilta – nouseeko Mick Schumacher F1-kuljettajaksi?

Haasin F1-tallilla on ensi kaudella uudet kuljettajat.

Formula 1
Kevin Magnussen ja Romain Grosjean
Kevin Magnussen ja Romain Grosjean ilmoittivat lähdöstään torstaina sosiaalisessa mediassa.Getty Images

Romain Grosjean ja Kevin Magnussen eivät jatka Haasin F1-tallissa enää ensi kaudella. Molemmat kuljettajat ilmoittivat asiasta sosiaalisen median tileillään. Talli vahvisti asian myös verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

– Neljä vuotta tallissa ovat olleet minulle mahtavaa aikaa ja ajattelen sitä hienona matkana. Se, että olen saanut olla osa aivan uutta tallia, on ollut haaste, josta olen nauttinut. Se on tuonut minulle valtavasti kokemusta, joka on auttanut minua kasvamaan ja kehittymään kilpa-ajajana, Magnussen kirjoitti (siirryt toiseen palveluun).

Grosjean taasen kirjoitti kirjoittaneensa nyt viimeisen lukunsa ja kirjan olevan valmis.

– Olen ollut mukana Haasin F1-tallissa ensimmäisestä päivästä asti. Viiteen vuoteen on mahtunut ylä- ja alamäkiä, mutta matka on ollut sen arvoinen. Olen oppinut paljon, kehittynyt paremmaksi ajajaksi ja ihmiseksi. Toivon, että olen myös auttanut muita tallissa kehittymään, Grosjean kertoi (siirryt toiseen palveluun).

34-vuotias Grosjean ajoi ensimmäisen F1-osakilpailunsa vuonna 2009, kun hän korvasi Renault’lla potkut saaneen Nelson Piquet’n. Tämän jälkeen hän ajoi pari vuotta alemmissa luokissa, ennen kuin palasi formula ykkösiin kaudella 2012. Hän on kuljettajien MM-sarjassa 18. sijalla kahdella pisteellään.

28-vuotias Magnussen teki debyyttinsä F1:ssä vuonna 2014, kun hän korvasi potkut saaneen Sergio Perezin McLarenilla. Magnussen syrjäytti Esteban Gutierrezin marraskuussa 2016 yhdysvaltalaistallissa ja on sen jälkeen ajanut Grosjeanin tallikaverina. Tanskalaiskuski on MM-sarjassa 19. sijalla yhdellä pisteellään.

Haas on näillä kolmella pisteellä valmistajien MM-sarjassa viimeistä edellisenä. F1-kautta on jäljellä vielä kuusi osakilpailua.

Spekulaatiot Haasin ensi kauden kuljettajista käyvät jo kuumina. Formula1.comin (siirryt toiseen palveluun) mukaan ainakin toinen paikka menisi Ferrarin kehitysohjelman juniorikuljettajalle. Sky Sportsin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Mick Schumacher ja Nico Hülkenberg ovat myös ehdolla kuljettajiksi. Autosport.com (siirryt toiseen palveluun) ja Motorsport.com (siirryt toiseen palveluun) nostavat Schumacherin lisäksi peliin mukaan myös Formula 2 -kuljettaja Nikita Mazepin.

Päivitys kello 12.23: Lisätty tieto, että myös talli vahvisti asian verkkosivuillaan.

Lue myös:

Mick Schumacher debytoi ensi viikolla F1-kuljettajana – konkari Räikkönen tarjoaa vertailukohdan 21-vuotiaalle saksalaiselle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat