Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

NHL siirsi tulevan kauden tapahtumiaan ennen kuin sarjaohjelma on edes selvillä

Yleisötuloista riippuvainen sarja harkitsee uusia ja luovia keinoja, jotta fanit pystyisivät olemaan osa ensi kauden ottelutapahtumia.

NHL
NHL-logo, kuvituskuva
Getty Images

Jääkiekon NHL:n kauden 2020–21 alkamisajasta ei ole varmuutta eikä sarjaohjelmaa ole julkaistu, mutta sarja siirsi jo kaksi tulevan kauden tapahtumaansa. Kauden tähdistöottelutapahtuma piti järjestää tammikuun lopussa Floridassa, mutta se pyyhkäistiin myöhemmäksi koronaviruksen vuoksi.

Saman kohtalon koki myös talviklassikoksi kutsuttu ulkoilmaottelu, joka piti tällä kertaa pelata Minneapolisissa. Minnesota Wildin piti isännöidä St. Louis Bluesia 1. tammikuuta. NHL:n verkkosivujen mukaan sarja palaa asiaan tapahtumien toteuttamisen osalta myöhemmin.

– Fanien osallistuminen on tärkeää molempien tapahtumien onnistumisen kannalta. Koemme, että tapahtumat ovat siirrettävä vuoteen 2022, jolloin fanien pitäisi päästä mukaan, NHL:n sisällöntuotanto-osaston varatoimitusjohtaja Steve Mayer kertoi.

Mayerin kommentista on pääteltävissä, että tulevalla kaudella tähdistöottelutapahtumaa ja ulkoilmaottelua ei pelata lainkaan vaan Floridan ja Minnesotan järjestelyoikeudet siirtyivät vuodella eteenpäin kauteen 2021–22.

– Harkitsemme myös useita uusia ja luovia keinoja, joiden kautta fanimme pystyvät olemaan osa ensi kauden otteluita, Mayer paljasti.

NHL-kausi 2019–20 venyi syyskuun loppuun asti. Uuden kauden alkamisajankohtaa ei ole vielä päätetty, mutta jo nyt on selvää, että kausi tulee kestämään pitkälle ensi kesään. Viime kausi pelattiin loppuun kuplassa, ja NHL tarkkailee nyt vaihtoehtoja ensi kauden turvalliseen läpiviemiseen.

Koko kauden vieminen kuplaan on kuitenkin mahdotonta. Seurat tarvitsevat yleisön tuomia tuloja, mutta arvaamattoman koronavirustilanteen vuoksi ei ole tiedossa, milloin Yhdysvalloissa ja Kanadassa voisi taas turvallisesti täyttää urheilutapahtumien katsomot.

Lue myös:

Patrik Laineen seurakaveri, yli 600 ottelun NHL-pakki vaihtaa maisemaa miljoonasopimuksella Devilsiin

Yli 800 NHL-runkosarjaottelun konkaripuolustaja ja Edmonton Oilers sopimukseen

Toronto Maple Leafs vältti välimieskäsittelyn – rustasi venäläishyökkääjälle yli kolmen miljoonan dollarin sopimuksen

NHL-pelaajien kanssa työskennellyt Venla Hovi luo valmentajauraa Kanadassa – MM-hopeamitalistilla on valttikortit uutta aluevaltausta varten

400 NHL-ottelun ruotsalaishyökkääjä siirtyy Calgary Flamesiin

41-vuotiaan konkarihyökkääjän NHL-ura jatkuu – Joe Thornton pelaa ensi kaudella Torontossa

NHL-seuran omistaja uskoo kauden alkavan vasta helmikuussa – nostaa esille useita ongelmia: "Emme voi pelata kuplissa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat