Hyppää sisältöön

Miten käy Sportin kotipelien SM-liigassa, kun tiukat rajoitukset jatkuvat Vaasassa? Seurapomo uskoo, että ratkaisu löytyy ja kotipelit pelataan

Vaasan Sportin hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen on vielä toiveikas, että Sport pelaa kotiottelunsa marraskuussa.

Heikki Hiltusen mukaan tyhjille katsomoille pelaaminen kotikentällä on äärimmäinen vaihtoehto. Kuva: AOP

Jääkiekon SM-liigassa pelaavan Vaasan Sportin toive kotipelien pelaamisesta marraskuussa sai lunta tupaan perjantaina. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti, että Vaasan sairaanhoitopiirissä jatkuvat tiukemmat kokoontumisrajoitukset marraskuussa. (siirryt toiseen palveluun) Sportin kaikki lokakuun kotiottelut piti siirtää Vaasaan määrätyn kokoontumisrajoituksen vuoksi jo aiemmin.

Vaasan Sportin toimistossa kotipelejä odotetaan jo kuumeisesti. Vaasassa syksyllä pahentuneen koronatilanteen takia joukkue on pelannut edelliset ottelut vieraissa. Vaasan Sport Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen korostaa malttia AVIn päätöksessä.

– Ennen kuin mennään asioiden edelle, aiomme käydä viranomaisten kanssa läpi tarkemmin, mitä tällä AVIn päätöksellä haetaan takaa. Olemme lähettäneet tästä asiasta viestin jo AVIille sekä kaupungin johtoon ja tartuntatautilääkärille.

– Mutta se on riski on olemassa, että emme voi pelata vielä kotona marraskuussa, Hiltunen myöntää.

AVIn tiedotteessa kerrotaan, että tilanteen muuttuessa se arvioi kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä uudelleen.

Vaasan sairaanhoitopiirissä todettiin torstaina 31 uutta koronavirustartuntaa. Sairaanhoitopiirin torstaisen tiedotteen mukaan suurin osa tartunnoista oli todettu muualla kuin Vaasassa.

"En tekisi vielä lopullisia päätöksiä"

Sportin pitäisi pelata kotonaan jälleen 13. marraskuuta. Marraskuussa kotipelejä olisi tämän hetken otteluohjelmassa kuusi.

– Ainakin itse olen vielä optimistinen sen suhteen, että pelit saataisiin käyntiin kotona marraskuussa. En tekisi vielä lopullisia päätöksiä. Meillä on kova into pelata kotona. Haluamme tietenkin olla vastuullisia ja pitää turvallisuus mielessä, Hiltunen alleviivaa.

Hiltunen toivoo, että rajoituspäätöksiä tehtäisiin joka viikon välein, eikä kerran kuukaudessa.

– Sportin kannalta jokainen vieraspeli vaikuttaa joukkueen suorittamiseen, eikä se helpota kassavirtaa yhtään. Äärimmäinen vaihtoehto on pelata ilman yleisöä, mutta taloudellisesti se ei mahdollista seuran toiminnan etenemistä.

Miten paljon Sportin talous kärsii, jos ette voi pelata kotikentällä marraskuussa?

– Kyllä uskon, että tästäkin selvitään, vaikka emme marraskuussa pelaisi kotona. Toki sitten pitää tehdä nopeampia ja voimakkaampia sopeutustoimia.

Vieraspelejä putkeen tahkova Sport on kolmen ottelun voittoputkessa ja majailee sarjassa sijalla yhdeksän. Sport kohtaa tänään JYPin Jyväskylässä.

Lue myös:

SM-liigaseurojen tilanne on synkempi kuin luultiin – tappiot voivat nousta miljooniin, pelaajien lomauttaminen loisi "katastrofaalisen tilanteen"

Tappara kukisti Ässät SM-liigaillan ainoassa ottelussa

JYP-pelaajat tinkivät palkoistaan – "Vaikeat neuvottelut"

Sport venytti voittosarjaansa Liigassa – maalivahti Reijolalle kolmas nollapeli peräkkäin

Asiantuntija ei usko, että lomautettu päävalmentaja palaa JYPin liigajoukkueen ruoriin tammikuussa

JYP päätyi kovaan ratkaisuun: päävalmentaja Pekka Tirkkonen lomautetaan