RoPS-pomo: Jätetään Veikkausliigan jatkosarja pelaamatta

Risto Niva myöntää, että RoPSin säilyminen liigassa on vain teoreettista. Hän perustelee mielipidettään myös sillä, että koronaepidemia näyttää pahenevan ja Rovaniemellä peliolosuhteet menevät talven takia vaikeiksi.

Veikkausliiga
RoPSin puheenjohtaja Risto Niva
Risto Niva on RoPSin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.Juha Mäntykenttä / Yle

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Risto Niva haluaa lopettaa Veikkausliigan pelit runkosarjan otteluihin. Jos Nivan toive toteutuu, liigajoukkueet eivät pelaisi jatkosarjan otteluita.

RoPS on Veikkausliigan viimeisenä joukkueena ja on todennäköisesti putoamassa jalkapallon Ykköseen ensi kaudeksi.

Nivan mielestä RoPSin ei kannata pelata jatkosarjan otteluita, koska liigassa säilyminen on vain teoreettista. Hän perustelee asiaa myös sillä, että koronaepidemia uhkaa pahentua ja peliolosuhteet Rovaniemellä menevät vaikeiksi.

– Rovaniemellä on paljon lunta jo nyt, joten pitäisi miettiä myös, missä RoPSin kotipelit pelataan marraskuussa. Olisi hienoa pelata runkosarja loppuun ja sitten julistaa voittajat, Niva sanoo.

Vaatii tueksi yhdeksän joukkuetta

Liigajoukkuiden edustajat päättävät jatkosarjan otteluiden kohtalosta ensi viikon keskiviikkona. Jatkosarjan hylkääminen vaatisi sen, että yhdeksän joukkuetta 12:sta äänestäisi sen puolesta.

– Äänestyksestä tulee tiukka, sillä seurat joilla on etenkin mestaruuteen mahdollisuuksia haluavat varmasti pelata jatkosarjan ottelut, koska siellä puhutaan isoista rahoista, Risto Niva sanoo.

RoPSin viimeinen runkosarjan ottelu pelataan 1. marraskuuta SJK:ta vastaan Rovaniemellä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat