Hyppää sisältöön

Valtteri Bottaksen täydellinen F1-viikonloppu jatkuu – lähtee nopeimpana kuljettajana aika-ajoihin

Valtteri Bottas otti nimiinsä kaikkien harjoitusten kärkiajat Portugalin kisaviikonloppuna.

Valtteri Bottas on onnistunut Algarvessa F1-harjoituksissa. Kuva: Jose Sena Goulao - Pool/Getty Images

Mercedeksen F1-tallin suomalaistähden Valtteri Bottas nappasi myös Portugalin kisaviikonlopun viimeisten harjoituksen ykkössijan. Bottas oli myös nopein perjantaina ensimmäisissä ja toisissa harjoituksissa.

Bottas kukisti tallitoverinsa Lewis Hamiltonin 0,026 sekunnin erolla. Kolmanneksi nopein oli Red Bullin Max Verstappen ennen yllättäjää AlphaTaurin Pierre Gaslya.

Hamiltonilla oli myös pienimuotoista ohjelmaa harjoituksissa, sillä hän liukui ulos kertaalleen radalta nopealla kierroksella.

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen oli 13:s. Räikkönen jäi reilu 1,2 sekuntia Bottaksesta.

Harjoitukset keskeytyivät vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaista loppua. Radalla ollut kaivonkansi irtosi vaarallisesti, eikä ajaminen ollut enää turvallista.

Aika-ajot alkavat kello 16.00 myöhemmin lauantaina. Yle Urheilu seuraa hetki hetkeltä aika-ajoja kello 15.30 alkaen.

Paalupaikan merkitys on erittäin iso tänä viikonloppuna, sillä Algarven radalla ei uskota olevan hirveän montaa ohituspaikkaa sunnuntain kisassa. Rata tarjoaa muutenkin kovan haasteen korkeuserojen ja tuulisten olosuhteiden takia.

Algarvessa ajetaan ensimmäistä kertaa koskaan F1-kilpailu. Viimeksi Portugalissa on ylipäätänsä ajettu F1-autoilla kilpaa vuonna 1996 Estorilissa.

F1-autoilla Algarvessa on ajettu viimeksi vuonna 2009, kun osa tiimeistä teki radalla talvitestejä. Nykykuljettajista silloin oli paikalla ainoastaan Lewis Hamilton. Useampi nykyinen F1-kuljettaja on kuitenkin ajanut radalla pienemissä formulaluokissa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Jos tulospalvelu ei näy, lataa sivu uudelleen.

Lue lisää: