Suora

 • Hiihdon MC: Ruka, sprintin karsinnat
 • Urheilustudio 27.11.
 • Yhdistetyn maailmancup, mäkiosuus HS 142
 • Urheilustudio 27.11.
 • Hiihdon maailmancup, sprintit (p)
 • StarCraft 2: talviturnaus
 • Urheilustudio 27.11.
 • Yhdistetyn maailmancup, hiihto-osuus 5 km
 • Urheilustudio 27.11.
 • Rytmisen EM, joukkueiden 2-ottelun vanne-keilat -ohjelma
 • "Jotain on pielessä, jos on hiljaista" - viimeisen päälle hiottu kommunikaatio auttaa, kun olympiapurjehtijat Ruskola ja Wulff väsyvät toisiinsa
 • Urheilustudio 27.11.
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142 karsintakilpailu

Laine tai Barkov Tapparaan? Urheilupomo Jukka Rautakorpi kommentoi asiaa Yle Puheen Jääkiekkokierroksella: "Päätäntävalta ei ole pelaajilla"

Rautakorven mukaan mitään neuvotteluja ei ole vielä käyty. Kaikki langat ovat työnantajien eli NHL-seurojen käsissä.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Patrik Laine ja Aleksander Barkov kuvassa
Patrik Laine ja Aleksander Barkov ovat aloittaneet jääharjoittelun Tampereella.Tomi Hänninen

Jääkiekon miesten SM-liigassa on alkaneen syksyn aikana esiintynyt jo lukuisia lainapelaajia, joiden työnantajien pääkonttorit sijaitsevat Pohjois-Amerikassa. Tuorein nimi on Montreal Canadiensin hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi, joka on lauantaina Ässien kokoonpanossa ottelussa Lukkoa vastaan.

Yksikään liigan lainapelaajista ei ole kuitenkaan ollut tähän mennessä NHL:n supertähti. Toiveet tilanteen muuttumisesta heräsivät, sillä Aamulehti kertoi perjantaina (siirryt toiseen palveluun), että Aleksander Barkov, 25,harkitsee vakavasti pelaamista Tapparan riveissä. Lainapätkän vakuutusmaksut pelaamisesta kuittaisi Aamulehden mukaan Barkovin NHL-seura Florida Panthers.

Pelaako Barkov siis pian Tapparan riveissä? Seuran urheilutoimenjohtaja Jukka Rautakorpi antoi oman näkemyksensä asiasta Yle Puheen Jääkiekkokierroksen lähetyksessä.

– Mielenkiintoinen kysymys. Sasha on meille tuttu mies ihan jokaiselta syksyltä, hän on aina harjoitellut meidän kanssa ennen harjoitusleirejä. Nyt kun kauden alku on venynyt vielä enemmän, niin hän on harjoitellut pienryhmissä ja tehnyt yksilöharjoitteita, Rautakorpi kertoi.

– Asia ei ole vielä edennyt eteenpäin. On selvä asia, että kaikki kivet käännettäisiin, jos olisi mahdollista saada tuon tason pelaaja joukkueeseen.

Aleksander Barkov 04082020
Aleksander Barkov pelasi Tapparassa viimeksi keväällä 2013. Hän kuuluu nykyään kasvattiseuransa omistajiin.Getty Images

Barkov ei ole kuitenkaan ainoa suomalaistähti, joka on yhdistetty Tapparaan. Tampereella jääharjoittelun ovat aloittaneet myös Winnipegin Patrik Laine ja Buffalon puolustaja Henri Jokiharju, joista jälkimmäinen on harjoitellut Tapparan mukana.

Rautakorven mielestä olisi huolestuttavampaa, jos heitä ei hallilla näkyisi.

– Tilanne on meidän kannaltamme hyvä, sillä he näyttävät harjoittelussa tietynlaista suuntaa muille pelaajille. Nojaamme urheiluarvoihin ja he edustavat niitä, Rautakorpi sanaili.

Pelaajat eivät voi päättää omasta pelaamisestaan

Urheilutoimenjohtaja muistuttaa, että pelaajien oma halu pelata SM-liigassa ei vielä tarkoita sitä, että Barkovin tai Laineen kaltainen ykköskorin pelaaja viilettäisi tällä kaudella liigakaukalossa.

– Kyse ei ole työsulusta eli päätäntävalta ei ole pelaajalla, vaan seuralla. Pätkäsopimuksissa pelaajan on toki ensin itse haluttava pelata. Sen jälkeen on kuitenkin NHL-seuran ratkaistavissa, että onko se mahdollista. Tällä hetkellä se on ollut mahdollista vain tulokas- tai kahden suunnan sopimuksella pelaaville. He ovat helpommin vakuutettavissa, Rautakorpi korostaa.

Mielikuva Barkovin ja Laineen pelaamisesta Tapparan paidassa on siis seuran näkökulmasta pikemminkin unelmaa kuin totisinta totta. Rautakorven mukaan Tapparan on valmis kortin katsomaan, jos tilanne tulisi eteen.

– Miten sitten tämän tason pelaajien kohdalla edetään? Siihen ei ole vielä suoraa vastausta. En tiedä, enkä sitä prosessia tällä hetkellä tee.

Lue myös:

"Muut maat ovat hakeneet oppia ja menneet ohitse" – maailman huippuvahteja opettanut kiekkovalmentaja on huolestunut Suomen maalivahtitilanteesta ja vaatii nyt muutosta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat