Hyppää sisältöön

Red Bull vaatii Albonilta näyttöjä – pari kisaa armonaikaa

Alex Albonin esitykset Red Bullin F1-auton ratissa ovat olleet ajoittain onnistuneita.

Alex Albonin esitykset eivät ole olleet tasaisia tällä kaudella. Kuva: XPB Images

Alex Albonilla on kaksi kilpailua, joissa vakuuttaa Red Bull -talli ensi kauden kuljettajapaikasta. Näin pohjusti tallipäällikkö Christian Horner.

Lontoolaissyntyinen, thaimaalainen Albon tuli tulokaskaudellaan viime vuonna Red Bulliin Toro Rossosta. Esitykset ovat olleet ajoittain onnistuneita, mutta tasaisuus 24-vuotiaan ajajan otteista uupuu. Ja tasaisuutta Red Bull kaipaa ykkösmies Max Verstappenin lisäksi myös toiselta ajajaltaan, jotta mahtitalli Mercedestä voisi horjuttaa ensi vuonna.

– Hän on suosittu jäsen tallissa, mutta tarvitsemme kaksi autoa lähempänä toisiaan, jotta voimme taistella Mercedeksen kanssa. Siihen pyrimme, sitä tarvitsemme, Horner sanoo.

– Haluamme, että Alex valtaa tuon (ensi kauden) kuskipaikan. Osoittaa, että meillä ei ole tarvetta etsiä mitään muuta vaihtoehtoa. Mugellossa (syyskuussa) hän oli kääntämässä kurssiaan, mutta hänellä on ollut pari vaikeaa viikonloppua ja hänen on noustava takaisin täällä Portugalissa ja etenkin (ensi viikolla) Imolassa. Vahvalla viikonlopulla, alusta loppuun.

Albon on koonnut 64 tallin 211 pisteestä tällä kaudella, Verstappenin dominoidessa tallitoveriaan niin aika-ajoissa kuin kisoissakin. Horner tietää tilanteen, ja senkin, että ensi kauden osalta työttöminä on käyttökelpoisia kuljettajia. Listalla ovat Racing Pointin jättävä Sergio Perez, Racing Pointilla tuuraava Nico Hülkenberg sekä Haas-kaksikko Romain Grosjean ja Kevin Magnussen, joille ei Haasilta enää auennut paikkaa ensi kaudeksi.

– Laatumiehiä on markkinoilla, sellaisia jotka saattavat olla ilman töitä ensi vuodeksi, Horner myönsi.

Lue myös: