Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Päättyykö Veikkausliigan kausi ennen aikojaan? SJK-pomolta ei heru ymmärrystä äänestykselle – mestarikandidaatit eivät kommentoineet

Seurapomot äänestävät kauden jatkamisesta ensi viikolla. Esimerkiksi koronakaranteenissa olevat SJK ja IFK Mariehamn ovat aivan eri linjoilla.

Veikkausliiga
IFK Mariehamn Robin Buwalda, Veikkausliiga SJK vs IFK Mariehamn. 17.7.
SJK:n ja IFK Mariehamnin näkemykset kauden jatkamisesta ovat täysin päinvastaiset.AOP

Jalkapallon Veikkausliigajoukkueiden pomot äänestävät ensi viikolla, pitäisikö kausi lopettaa runkosarjaan vai pelata alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Alunperin marraskuun aikana oli tarkoitus pelata viiden kierroksen mestaruus- ja haastajasarjat.

Mielipiteet kauden jatkamisesta jakautuvat seurojen välillä. Epävarmuutta sarjaohjelman suhteen aiheuttavat koronakaranteenit. Kauden päättäminen runkosarjaan vaatisi, että yhdeksän seuraa kahdestatoista äänestäisi päätöksen puolesta.

Mestaruudesta taistelevat HJK ja KuPS eivät kommentoineet Yle Urheilulle tulevaa äänestystä. Koronakaranteenissa olevat IFK Mariehamn ja SJK sen sijaan ilmaisivat oman mielipiteensä. Seuroissa ollaan kauden jatkamisen suhteen aivan eri linjoilla.

– Reiluinta olisi päättää kausi runkosarjaan. Useamman pelin pelaaminen on vaikeaa. Talvi on tulossa. Korona on tietenkin suurin murheen aihe. Esteitä on monia, IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattson kertoo.

– Ongelmat ovat olleet ihan olemattomat tässä vaiheessa. Pitäisi olla huolellisia ja pelata kausi loppuun, SJK:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Sarajärvi painottaa.

Talvi ei ole yllättänyt Seinäjoella.

– Jos jollakin seuralla ei ole olosuhteet kunnossa, niin se on sen paikkakunnan ongelma. Olemme päättäneet kauden pelaamisesta marraskuussa. Kaikki tietävät, mitkä olosuhteet silloin ovat, Sarajärvi linjaa.

"Päätöksenteko ei voi lähteä siitä, mikä on millekin seuralle edullista"

Kausi päättyy 4. marraskuuta runkosarjan päätöskierrokseen, mikäli loppu sarjoja ei pelata. Päätöskierros oli tarkoitus pelata 1. marraskuuta, mutta IFK Mariehamnin pidennetty koronakaranteeni on aiheuttanut lisää ottelusiirtoja.

Seurojen äänestyskäyttäytymiseen vaikuttavat lukuisat seikat. Esimerkiksi sarjajumbo RoPSin leiristä on jo liputettu aiemmin kauden päättämisen puolesta. Toiseksi viimeisenä oleva TPS taas haluaisi jatkaa kautta, koska seuran toiveena on välttää karsintoihin joutuminen.

Kauden päättämisen puolesta liputtava IFK Mariehamn on tällä hetkellä sarjataulukossa viisi pistettä TPS:n yläpuolella.

– Kaikki tietävät, mitä tippuminen merkitsee taloudellisesti. Ymmärrän vallitsevan tilanteen, mutta sarjan lopettamiseen pitää olla selvä syy, TPS:n toimitusjohtaja Janne Kytölä korostaa.

Karanteenijoukkueista SJK on sarjassa kahdeksantena. Joukkue on kolmen pisteen päässä mahdollisesta mestaruussarjasta.

– Ei tässä voi päätöksenteko voi lähteä siitä, mikä on millekin seuralle tällä hetkellä edullista. Perusteiden pitää olla urheilullisia, SJK:n Raimo Sarajärvi muistuttaa.

Lue myös:

Miesten jalkapalloliigan runkosarjan päätöskierros siirtyy IFK Mariehamnin pitkittyneen karanteenin myötä – toimitusjohtaja: "Mestari, karsija ja putoaja saadaan selville"

RoPS-pomo: Jätetään Veikkausliigan jatkosarja pelaamatta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat