Suora

 • Hiihdon MC: Ruka, sprintin karsinnat
 • Urheilustudio 27.11.
 • Yhdistetyn maailmancup, mäkiosuus HS 142
 • Urheilustudio 27.11.
 • Hiihdon maailmancup, sprintit (p)
 • StarCraft 2: talviturnaus
 • Urheilustudio 27.11.
 • Yhdistetyn maailmancup, hiihto-osuus 5 km
 • Urheilustudio 27.11.
 • Rytmisen EM, joukkueiden 2-ottelun vanne-keilat -ohjelma
 • "Jotain on pielessä, jos on hiljaista" - viimeisen päälle hiottu kommunikaatio auttaa, kun olympiapurjehtijat Ruskola ja Wulff väsyvät toisiinsa
 • Urheilustudio 27.11.
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142 karsintakilpailu

Miesten jalkapalloliigan runkosarjan päätöskierros siirtyy IFK Mariehamnin pitkittyneen karanteenin myötä – toimitusjohtaja: "Mestari, karsija ja putoaja saadaan selville"

Veikkausliigan runkosarjan piti alunperin päättyä 1 marraskuuta. Liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa vakuuttaa, että esimerkiksi mestaruus saadaan joka tapauksessa ratkaistua.

Veikkausliiga
FC Inter ja TPS kohtasivat Veikkausliigassa.
Arash Matin/Yle

Miesten jalkapalloliigan runkosarjan päätöskierros siirtyy pelattavaksi keskiviikkona 4. marraskuuta. Runkosarjan oli aiemmin määrä päättyä sunnuntaina 1. marraskuuta.

Veikkausliiga kertoo verkkosivuillaan, että syynä siirtoon on IFK Mariehamnin pidentynyt karanteeniaika, joka on seurausta joukkueessa perjantaina todetuista uusista koronavirustartunnoista.

– Korona tekee tilanteesta joka suuntaan arvaamattoman. Joudumme muokkaamaan asioita jatkuvassa epävarmuustilassa, mutta aika pitkälle olemme jo päässeet, liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoi lauantaina STT:lle.

Ottelua IFK Mariehamn–HJK ei voida pelata suunnitellusti torstaina 29. lokakuuta, ja se siirtyy pelattavaksi kolme päivää myöhemmin. Veikkausliiga kertoo myös, että sunnuntailta 25. lokakuuta siirretty ottelu TPS–SJK pelataan lauantaina 31. lokakuuta.

SJK asetettiin koronakaranteenin sen pelattua IFK Mariehamnia vastaan.

Veikkausliigan on määrä jakautua runkosarjan jälkeen kuuden joukkueen ylempään ja kuuden joukkueen alempaan loppusarjaan. Niiden osalta on kysymysmerkkejä.

– Päätös niiden pelaamisesta ei ole muuttunut mihinkään, mutta katsomme tilannetta koko ajan. Tapauksia on tullut nopealla aikataululla, ja paljon epävarmuutta on ilmassa, Marjamaa myöntää.

Runkosarjaa mahdollista venyttää

Veikkausliigan on määrä pohtia loppusarjojen tilannetta ensi viikolla. Turun Sanomat uutisoi perjantaina, että liigan hallitus kokoontuu ensi keskiviikkona keskustelemaan tilanteesta.

Runkosarjan pelaaminen loppuun olisi erittäin tärkeää, sillä silloin voitaisiin nimetä mestari, europeleihin pääsijät, karsintaan joutuva ja suora putoaja.

– Jos emme saa runkosarjaa pelattua, sarja jäisi kesken ja kaikki mitätöityisi. Runkosarja on ehdoton, niin siinä on enemmän joustovaraa. Liigakarsinnat täytyy olla pelattu 13. joulukuuta mennessä, Marjamaa sanoo.

Runkosarjan keskeyttäminen vaatisi yhdeksän liigaseuran puoltavan päätöksen. Epäselvää on ollut, millainen päätös vaadittaisiin loppusarjojen jättämiselle väliin.

– Samantyyppisellä ratkaisulla mennään, Marjamaa tyytyy sanomaan viitaten runkosarjan keskeytysehtoihin.

Marjamaa lupaa, että kausi viedään tavalla tai toisella päätökseen niin, että "mestari, kakkonen, kolmonen, europeleihin pääsevät, karsija ja putoaja saadaan selville".

Juttua muokattu 24.10.2020 kello 20.32: lisätty Timo Marjamaan kommentit.

Lue myös:

IFK Mariehamnissa lisää koronatartuntoja, otteluja ei toistaiseksi siirretä – SJK joutuu karanteeniin

RoPS-pomo: Jätetään Veikkausliigan jatkosarja pelaamatta

Laaja selvitys: KuPSin tuottama kokonaishyöty yhteiskunnalle on yli 12 miljoonaa euroa vuodessa – seura toivoo laskelmien edistävän Kuopion stadionhanketta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat